Dave Dierickx schenkt een wit wijntje op zijn terras. 

Dave Dierickx schenkt een wit wijntje op zijn terras. ©  Victoriano Moreno

Michelin deelt vijf nieuwe Bib Gourmands uit

Antwerpen -

Michelin heeft zopas de nieuwe Bib Gourmands bekendgemaakt. De provincie Antwerpen kreeg er op slag vijf nieuwe restaurants bij met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding, waarvan vier in de stad zelf.

Bistrot l’Ilot, Bistrot Benoit, Bizie Lizie en Instroom zijn de nieuwe Antwerpse Bib Gourmands. In Herentals gaat het om Nr. 12 by Helsen. De vier Antwerpse vervolledigen het gezelschap van Bibs in de stad: l’Amitié, Bún, Ciro’s, 5 Flavors Mmei, InVINcible, Ni Shifu en Schnitzel.

Dave Dierickx van Bizie Lizie juicht de onderscheiding toe. “De Bib is zeer welkom in deze moeilijke tijden met de werken aan de Vlaamsekaai voor de deur. Mensen vinden gelukkig nog de weg naar ons, maar de Bib zal helpen ons erdoor te trekken.”

“Met een Bib Gourmand wil de Michelingids restaurants bekronen die een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier aanbieden”, zegt hoofdinspecteur Werner Loens. “Dit slaat op drie gangen voor ongeveer 40 euro.” De gids houdt niet strikt vast aan die prijs als aan de eerste voorwaarde voldaan is en de klant een minimum aan keuze heeft om zijn maaltijd samen te stellen. In de communicatie herken je het logo van de Bib aan het Michelinmannetje dat zijn tong verlekkerd over de lippen laat glijden.

De bekendmaking van de Bib Gourmands is een voorproefje op de sterrengids die mandag 23 mei uitkomt. jvb, wa

Bistrot l’Ilot Kribbestraat 15, 200 Antwerpen.

Bistrot Benoit Zirkstraat 23, 2000 Antwerpen

Bizie Lizie Vlaamsekaai 16, 2000 Antwerpen

Instroom in Stormkop, Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen

Nr.12 by Helsen Grote Markt 12, 2200 Herentals

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio