© Bart Van den Langenbergh

Vrouw (32) viert prille zwangerschap door dronken te worden: avond eindigt met messteek in bil van vriend

Grobbendonk -

Een zwangere vrouw (32) uit Grobbendonk riskeert een celstraf omdat ze met een mes in de bil van haar vriend stak. Ze werd zo dronken tijdens het vieren van haar prille zwangerschap, dat ze plots het idee kreeg haar vriend neer te steken. Ze herinnerde zich niets van de feiten, tot ze beelden zag.

Britt Peeters

“Dat u besloot dronken te worden om uw zwangerschap te vieren, is wel heel opmerkelijk”, zei de rechter dinsdag in de correctionele rechtbank van Turnhout. Beklaagde S.V.D.V. (32) uit Grobbendonk schaamde zich, zei ze. De feiten van februari dit jaar liepen nog meer uit de hand dan alleen maar het dronkenschap.

Samen met haar vriend vloog ze de avond dat ze ontdekte dat ze zwanger was in de alcohol bij wijze van feest. De vrolijke avond eindigde met een tussenkomst van de politie. “Toen de politie arriveerde was S.V.D.V. verbaal agressief. Haar vriend was gewond: ze had met een mes in zijn bil gestoken. Tijdens het verhoor herinnerde de vrouw zich niets, maar er waren camerabeelden van het incident. Daarop was duidelijk te zien hoe ze met het mes achter haar vriend liep, en verschillende pogingen deed om in zijn rug te steken. Pas bij het zien van de beelden kwamen haar herinneringen terug”, zei procureur Anouk Draulans.

“Ze gaf toe dat ze hem probeerde neer te steken, en schaamt zich ervoor. Het lemmet van het mes was 14,5 centimeter lang. De feiten hadden veel slechter kunnen aflopen.”

Geen schadevergoeding

De vrouw heeft een uitgebreid verleden van drugs en inbraken. De procureur vorderde een celstraf van een jaar, maar omdat er een kindje op komst is, benadrukte ze het belang van begeleiding voor de vrouw. Haar vriend, met wie ze nog steeds samen is, eiste geen schadevergoeding.

“Mijn cliënte heeft lang geworsteld met zware verslavingen. Ze liep zelfs ooit een hartstilstand op. De diefstallen en andere feiten kaderen allemaal in die problematiek. Ze heeft ook al een gevangenisstraf uitgezeten, omwille van agressie die zelf moest ondergaan. Ondertussen heeft ze zich herpakt, en is ze bij verschillende instanties in therapie. Er is geen sprake meer van alcohol in haar leven”, zei de advocate van de vrouw. Ze vroeg de rechter om haar nog een kans te geven in de vorm van een autonome probatiestraf.

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio