© atv

Meststoffenproducent EuroChem krijgt toestemming om productie volledig te hervatten

Meststoffenproducent EuroChem mag alle activiteiten hervatten. Dat heeft de federale overheid beslist omdat die zegt dat de vestiging in Antwerpen niet onderworpen is aan economische sancties in het kader van de oorlog in Oekraïne. Soortgelijke goedkeuringen zijn eerder verleend aan EuroChem in Duitsland en Zwitserland, waar het moederbedrijf is gevestigd.

svoBron: Belga

LEES OOK. Antwerpse EuroChem-fabriek van Russische oligarch vraagt uitzondering aan overheid om lonen te kunnen betalen

EuroChem kwam in maart in de problemen als gevolg van de sancties tegen de Russische ex-eigenaar Andrej Melnitsjenko. Bij EuroChem werken zowat 400 mensen.

In april gaf de federale regering de toestemming om een deel van de productie opnieuw op te starten zodat de landbouwsector en het personeel niet zwaar in de problemen zouden komen. Toen werd ook al bescherming tegen schuldeisers aangevraagd en gekregen bij de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Die regeling blijft van toepassing.

De heropstart zal de komende dagen geleidelijk verlopen en de nodige tijd vragen. “Een veilige opstart van de installaties heeft de absolute prioriteit”, klinkt het.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio