Samson en Marie in hun ijssalon op de Grote Markt. 

Samson en Marie in hun ijssalon op de Grote Markt. © Dirk Vertommen

Samson en Marie blikken nieuwe afleveringen in op Mechelse Grote Markt

Mechelen -

Op de Grote Markt in Mechelen wordt deze week een reeks nieuwe afleveringen van Samson En Marie opgenomen. In de nieuwe reeks, die in totaal vijftig afleveringen telt, baten Samson en Marie samen een pop-up ijssalon uit en beleven ze allerhande avonturen met enkele nieuwe vrienden.

Afgelopen zomer gaven Samson en Marie al een spetterend optreden op Maanrock. Nu zijn ze opnieuw in de Dijlestad voor de opnames van een reeks nieuwe afleveringen. “We komen graag in Mechelen”, zeggen ze. “Het is een leuke stad met heel fijne inwoners. Het leeft dat we hier deze week zijn. Er zijn heel veel mensen die nieuwsgierig zijn naar wat er hier gebeurt en even komen kijken. We voelen ons hier dan ook heel welkom.”

In de nieuwe reeks trekken Samson en Marie er opnieuw op uit met hun busje, dat de nummerplaat BUS-101 kreeg. Maar dit keer baten ze ook een pop-up ijssalon uit. Daar ontvangen ze niet alleen bekende personages zoals de burgemeester, maar ook nieuwe vrienden. Eén van hen is de klungelige brandweerman Bill. Hij wordt vertolkt door Michiel de Meyer. Verder krijgen Marie en haar bekende viervoeter het gezelschap van bakkerin Florentine, kunstenares Trees en turnleraar Tarik.

De nieuwe reeks is vanaf september te zien op Ketnet en telt in totaal vijftig afleveringen. Een tiental daarvan worden deze week opgenomen op de Mechelse Grote Markt. “Voor Samson en Marie IJsjestijd waren we op zoek naar een levendige, stedelijke omgeving”, klinkt het bij Studio 100 en Ketnet. “Zo kwamen we in Mechelen terecht. De rest van de afleveringen wordt op andere locaties opgenomen. In totaal hebben we drie draaidagen op de Grote Markt.”

In hun ijssalon krijgen Samson en Marie bezoek van enkele nieuwe vrienden, zoals Bill de brandweerman.

In hun ijssalon krijgen Samson en Marie bezoek van enkele nieuwe vrienden, zoals Bill de brandweerman. © Dirk Vertommen

(svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio