De brandweer van de zone Taxandria hield eind maart nog een oefening in het voormalige OCMW-gebouw in de Kerkstraat in Lille. 

De brandweer van de zone Taxandria hield eind maart nog een oefening in het voormalige OCMW-gebouw in de Kerkstraat in Lille. © MPH

Bestuur werkt visie uit voor belangrijke sites in Lille: “Nieuwe invulling OCMW-gebouw en politiekantoor is nodig”

Lille -

Het gemeentebestuur van Lille wil werk maken van de invulling van de sites van het oude OCMW-gebouw en het leegstaand zwembad in Lille, van het politiekantoor en van de mogelijke realisatie van een nieuwe parochiezaal aan de Molenvelden in Gierle. “We zorgen dat de plannen klaarliggen voor de volgende legislatuur”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille.

Bart Van den Langenbergh

Met de vernieuwing van het sportcentrum Balsakker en het nieuwe zwembad heeft het lokaal bestuur van Lille deze legislatuur de handen nog vol. De gemeente wil intussen verder kijken en stelt op de gemeenteraad van woensdag 25 mei voor om samen met een juridische partner enkele andere sites in de gemeente verder te ontwikkelen.

Zo staan in de Kerkstraat in Lille het oude OCMW-gebouw en het voormalige zwembad leeg. Wanneer het veiligheidscentrum in Achterstenhoek klaar zal zijn, verhuist de lokale politie van Lille naar daar en komt het huidige politiekantoor in de Rechtestraat leeg te staan. De gemeente overweegt ook om een nieuwe parochiezaal of ontmoetingscentrum te bouwen op de Molenvelden in Gierle. Het gaat voor de gemeente om grote projecten die ook best wat geld kosten. De gemeente wil daarom een visie voor deze sites uitwerken waarmee het bestuur in een volgende legislatuur aan de slag kan gaan.

Het voormalig zwembad in de Kerkstraat staat ook al jaren leeg.

Het voormalig zwembad in de Kerkstraat staat ook al jaren leeg. © Bart Van den Langenbergh

Verouderde parochiezaal

Burgemeester Marleen Peeters spaart haar kritiek voor het vorige bestuur niet. “Jarenlang is er door onze politieke voorgangers te weinig geïnvesteerd in onze gemeente. Kortetermijnvisie heeft ervoor gezorgd dat er geen plannen klaarlagen om bijvoorbeeld samen met de parochie van Gierle op zoek te gaan naar een oplossing voor de verouderde parochiezaal”, legt Marleen Peeters uit. “Er was ook nog niet nagedacht over de toekomst van het OCMW-gebouw waarvan geweten was dat het zou komen leeg te staan na de ingebruikname van het gemeentehuis. Voor het politiekantoor, het voormalige zwembad en de site Molenvelden lagen ook geen plannen klaar. Deze legislatuur werken we aan sportcentrum Balsakker en het nieuwe zwembad. Voor de volgende legislatuur zorgen we ervoor dat er plannen klaarliggen om verder te kunnen bouwen aan onze gemeente.”

De gemeente wil ook een oplossing zoeken voor de verouderde parochiezaal Sint-Jan in De Nefstraat in Gierle.

De gemeente wil ook een oplossing zoeken voor de verouderde parochiezaal Sint-Jan in De Nefstraat in Gierle. © Bart Van den Langenbergh

Participatie inwoners

De coalitie van N-VA en Inzet wil samen met de inwoners de nieuwe projecten bekijken en ook rekening houden met het Wensbeeld Lille-Poederlee. “We beslissen op de komende gemeenteraad over het bestek om een juridische partner aan te stellen. Dit hebben we ook gedaan voor het project van de nieuwe sportsite in Balsakker”, verduidelijkt eerste schepen Luc De Backer (Inzet). “We vragen aan de dienstverlener om het gemeentebestuur bij te staan in de keuze voor de meest geschikte samenwerkingsvormen en juridische structurering van het project. Deze partner zal ook bijstand moeten verlenen bij de gunningsprocedures, de selectie- en gunningscriteria, de motivering van de beslissingen en de opmaak van de overeenkomsten.”

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio