Meester Jan is de dienstdoende gids. Hij geeft zijn personeel een eerst blik in hun toekomstige werkplaats. 

Meester Jan is de dienstdoende gids. Hij geeft zijn personeel een eerst blik in hun toekomstige werkplaats. © RR

Leerkrachten Sint-Jan krijgen eerste rondleiding in hun klas van 2023

ARENDONK -

De leerkrachten van gemeentelijke basisschool Sint-Jan in Arendonk hebben een eerste rondleiding gekregen in hun school van de toekomst: een moderne campus die helemaal klaar is voor de uitdagingen van morgen. Directeur Jan Van Gorp was de dienstdoende gids.

Eddy Meulemans

Op de plaats waar tot vorig jaar het voetbalstadion van KFC Verbroedering Arendonk stond, bouwt aannemer DCA vandaag een groot en modern schoolgebouw van 4.500 vierkante meter, ongeveer zo groot als het vroegere voetbalveld. Het is een nieuwbouw in twee bouwlagen met acht kleuterklassen, achttien klassen voor de lagere school, een sportzaal, ateliers, snoezelruimtes, refters, kantoren en een grote overdekte fietsenstalling voor 310 fietsen. Er is plaats voor vijfhonderd leerlingen.

Maar liefst 10,2 miljoen euro investeert het gemeentebestuur van Arendonk in de nieuwe campus. Nooit eerder gaf de gemeente zo veel geld uit aan een bouwproject. Basisschool Sint-Jan 2.0 wordt dan ook het neusje van de zalm, uitgerust met smartboards en de allernieuwste multimedia, maar ook met aandacht voor sport, spel en natuurbeleving op school.

Op schema

De bouwwerken zitten volgens schepen van Onderwijs Rob Blockx (CD&V) goed op schema. “De ruwbouw is zo goed als klaar”, zegt hij. “De metselwerken zijn bijna voltooid, enkele ramen zijn al geplaatst en ook de elektriciteitswerken zijn uitgevoerd. Het doel is om de nieuwe klassen op 1 september 2023 in gebruik te nemen.”(ema)

De nieuwe campus wordt gebouwd vlak naast de huidige gemeenteschool in de Kerkstraat, op de plaats waar vroeger het voetbalstadion van KFC Verbroedering Arendonk was. 

De nieuwe campus wordt gebouwd vlak naast de huidige gemeenteschool in de Kerkstraat, op de plaats waar vroeger het voetbalstadion van KFC Verbroedering Arendonk was. © EMA

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio