De middenpijler van de nieuwe brug staat er al. Nu de rest nog. 

De middenpijler van de nieuwe brug staat er al. Nu de rest nog. © AWV

Bouw nieuwe brug vordert goed: vanaf zaterdag 21 mei geen hinder meer op E313

Wommelgem -

De werken aan de nieuwe brug over de E313 in Wommelgem zijn volop bezig en verlopen vlot. Vanaf dit weekend zou de zwaarste hinder op de snelweg zelf voorlopig achter de rug zijn.

Twee maanden geleden werd de buiten gebruik gestelde brug over de E313 op de Wijnegemsteenweg afgebroken. De bouw van de nieuwe brug begon meteen daarna en zorgt sindsdien voor hinder.

Voor de chauffeurs die er dagelijks in de files staan, heeft Agentschap Wegen en Verkeer goed nieuws. De middenpijler van de nieuwe brug, opgetrokken tussen de twee rijrichtingen van de E313, is sneller dan voorzien volledig afgewerkt.

“Deze week herstelt de aannemer het asfalt rond de middenpijler en zetten we de betonnen new jerseys opnieuw op hun plek”, vertelt AWV-woordvoerder Gilles Van Goethem. “In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 mei verwijderen we alle signalisatie op de E313. Vanaf zaterdagmorgen kan het verkeer op de snelweg dus terug, zonder enige hinder, in beide richtingen over de oorspronkelijke rijstroken rijden.”

Ondertussen krijgt ook de pijler aan de noordkant van de snelweg (rijrichting Antwerpen) vorm en boort de aannemer de funderingspalen voor de zuidelijke pijler. “We verwachten de eerste liggers van de wegbrug ergens midden augustus te kunnen plaatsen”, aldus Van Goethem.

Half maar werd de ‘brokkelbrug’ met grote middelen afgebroken.

Half maar werd de ‘brokkelbrug’ met grote middelen afgebroken. © AWV

Kruispunt Koralenhoeve

In de nieuwe brugpijler zit 22 ton wapeningsstaal en 240 kubieke meter beton nodig verwerkt. Eind 2022 zal de nieuwe brug klaar zijn om verkeer over de snelweg te loodsen en zullen de centra van Wijnegem en Wommelgem opnieuw comfortabel en veilig met elkaar verbonden zijn. De Vlaamse overheid investeert in Wommelgem 7,1 miljoen euro.

De werken aan het kruispunt van de Koralenhoeve met de Wijnegemsteenweg zitten ook op schema. Alles loopt volgens planning en AWV verwacht tegen eind mei/begin juni het vernieuwde kruispunt weer open te stellen.(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio