De buurtbus rijdt door de Rodeloopstraat 

De buurtbus rijdt door de Rodeloopstraat 

Merksem krijgt eigen buurtbus

Merksem -

De Lijn wil een buurtbus inleggen in Merksem. Die zou onder meer langs de Rodeloopstraat rijden omdat buslijn 651 van route verandert.

Vanaf 2023 rijdt er normaal gezien een kleinere buurtbus door district Merksem. De Lijn wil die bus inleggen. “Bij de laatste plannen die wij hebben gekregen van De Lijn over het aanpassen van de buslijnen, verandert de huidige buslijn 651 een beetje van route. De plannen moeten nog verder vastgelegd worden, maar die route zou dan van het districtshuis via de Nieuwdreef, Rodeloopstraat, Akkerbouwstraat (in de andere richting Terlindenhofstraat) en de Catershoflaan richting Jan Palfijn rijden en rijdt dan via de Maantjessteenweg naar de Luchtbal”, weet districtsschepen van Mobiliteit Jari Frensch (N-VA).

Het district heeft nu gevraagd aan De Lijn om met deze bus ook de begraafplaats aan de Zwaantjeslei te bedienen, maar aangezien buslijn 651 niet zo frequent gebruikt wordt, maar wel geliefd is bij de Merksemnaren zouden er nu op die lijn kleinere bussen ingezet worden die om het uur zullen rijden. Dat wordt dan de ‘buurtbus’.

“Bij de heraanleg van zowel de kruispunten aan de Rode Loopstraat als binnenkort ook de Akkerbouwstraat houden we er nu dus al rekening mee dat er een busje door kan komen en er haltes voorzien moeten worden” aldus Frensch.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio