Kirsten Knockaert en Serge D’hoey openen begin juni op de Botermarkt café De Goesting. ©  Joren De Weerdt

Serge en Kristen stoppen met frituur en openen café De Goesting: “We gaan voor echte boerenkost”

Mechelen, Heffen -

Na bijna twintig jaar hebben Serge D’hoey (48) en Kirsten Knockaert (44) hebben hun frituur in het dorp van Heffen (Mechelen) stopgezet. Ze vonden het tijd voor een nieuw avontuur en op de Botermarkt in de Mechelse binnenstad zijn ze volop hun volgende zaak aan het verbouwen. Daar openen ze begin juni café De Goesting, met als specialiteit onder andere stoverijen.

Sven Van Haezendonck

“Serge en ik hebben elkaar 27 jaar geleden leren kennen in Lord Nelson, waar hij toen werkte als ober”, zegt Kirsten. Zij bleef er geregeld plakken aan de toog. “Maar we zijn ook aan elkaar blijven plakken.” (lacht)

Na een tussenpauze buiten de horeca en de geboorte van hun eerste zoon begon het opnieuw te kriebelen. Zo kwamen Kirsten en Serge uit bij een leegstaande bakkerij in hartje Heffen. Die verbouwden ze tot frituur ’t Smullerke. Meer dan negentien jaar bakten ze er frietjes. “We hebben dat heel graag gedaan, maar na al die jaren was het plezier er voor ons grotendeels af. De zaak draaide goed en we kenden iedereen in het dorp, maar er was geen uitdaging meer aan”, vertelt Kirsten.

Het plezier van iets op te starten

Die nieuwe uitdaging hebben Serge en zij gevonden in het centrum van Mechelen. Daar zijn ze volop bezig om het vroegere café Walkers te renoveren. “We wilden opnieuw het plezier van iets op te starten, een gok wagen en zien of het aanslaat”, zegt Kirsten.

Toen ze voor het eerst in haar toekomstige zaak binnenkwam, had ze meteen een goed gevoel. “Er was werk aan de winkel, maar de houten balken en de open haard stralen gezelligheid uit.”

De nieuwe zaak komt in het vroegere café Walkers (midden). ©  Joren De Weerdt

Begin juni moet De Goesting openen en het koppel heeft er zin in. “Alleen het terras al, met zicht op de vliet van de Botermarkt. Een mooier terras kan je niet hebben”, vertelt Kirsten.

In de keuken zwaait Serge, die hotelschool volgde in PIVA, de plak. Na bijna twintig jaar frieten en snacks bakken, wil hij wat graag echt opnieuw koken. “Echte boerenkost, grootmoeders keuken van vroeger”, zegt hij.

Verse dagschotel

De focus ligt op stoverijen. Daar wil het café met keuken zich in specialiseren. “Een lekkere stoofvlees van de maand, telkens bereid met een ander biertje, een kalfsblanket met Duvel in verwerkt, een goulash en balletjes in tomatensaus. We gaan iedere dag ook voor een verse dagschotel: wortelpuree of rodekool met worst of een kotelet met bloemkool bijvoorbeeld. Tijdens de zomer komen er zeker koude schotels bij”, legt Serge uit.

“We gaan iedere dag ook voor een verse dagschotel”, zeggen Serge en Kirsten. ©  Joren De Weerdt

De chef wil zijn gerechten dagvers bereiden met pure ingrediënten, bij voorkeur Belgisch. “We hebben het gehad met diepvriesgerechten. Ik heb negentien jaar dezelfde curryworsten verkocht”, vertelt Kirsten.

Om die service aan de klanten te kunnen bieden, houdt De Goesting de menukaart bewust beperkt. En niet onbelangrijk: schappelijk van prijs. “Voor minder dan twintig euro zal je bij ons lekker kunnen eten”, zegt Kirsten.

In de toekomst moet ook afhalen mogelijk zijn. “Die ervaring hebben we van in onze frituur. Wij willen studenten tijdens hun blok een gezonde maaltijd bieden”, vertelt Serge.

Het is hun streefdoel om op woensdag 1 juni de deuren te openen. Café De Goesting op de Botermarkt 18 zal elke dag geopend zijn vanaf 8.30u. Zondag en maandag zijn de sluitingsdagen.

LEES OOK:

• Met Bar Moemoe opent voor het eerst in jaren nieuw café op Mechelse Grote Markt

• Eigenaars Mechelse frituur Veemarkt nemen frietkot op Korenmarkt over

• Mechelen is deze zomer twee gastronomische restaurants rijker op Vismarkt: Emiel en Lesco

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio