© Café Kamyon

Café Kamyon is terug en wordt ook cinema

Linkeroever -

Zomerbar Café Kamyon opent het komende weekend opnieuw voor de zomer. Op woensdag wordt de bar aan het water op Linkeroever ook een cinema. Dan worden gratis films vertoond voor vijftig personen in een tent.

Rebecca Van Remoortere

Café Kamyon maakt zich opnieuw op voor de zomer. Het komende weekend opent de zomerbar op Linkeroever voor de zesde keer sinds 2015. Deze zomer pakt Café Kamyon uit met een paar nieuwigheden.

Gedurende heel de zomer zullen in café Kamyon elke woensdag films worden gespeeld. “We zetten een grote witte tent op onze site en die wordt omgetoverd tot een knusse cinemazaal voor ongeveer vijftig personen. We gaan de wereld rond met ons filmaanbod, van films die zich afspelen op Linkeroever tot Bollywoodfilms. Het eten van die avond wordt altijd aangepast aan de film van de week”, zegt zaakvoerder Matthias Van Herck.

De cinema opent vanaf juni. Als de Rode Duivels spelen, worden die wedstrijden uitgezonden in de tent op groot scherm.

Naast de cinema komt Kamyon nog met een nieuw project deze zomer, het Kunstsalon. Dat is een sociaal kunstproject op Café Kamyon waarin kunstenares Anya Verheyen en actrice Tania Cnaepkens kunstworkshops organiseren. Dat doen ze met de mensen van OC Katrinahof en Albe vzw, organisaties die werken met mensen met een beperking. Alle deelnemers verdiepen zich drie workshops lang in kunstdisciplines zoals schilderen op muziek, beweging, drama en improvisatie. Op zaterdag 23 juli treden de deelnemers op voor hun vrienden, familie en de bezoekers van de zomerbar.”

Café Kamyon opent dit weekend met een agenda vol activiteiten. Op vrijdag viert huisdj Eric Morel, bekend als saxofonist van Think Of One, zijn verjaardag én nodigt een van de betere lokale Antwerpse dj’s uit. Op zaterdag treedt Antwerps electrowonder STIJN samen op met zijn zoon als Daddy & Son. Zondag is er brunch vanaf 10u en vanaf 15u kunnen de kleinste bezoekertjes samen met mama, papa en Congé Bricolé op ontdekkingstocht te gaan.

Op 3 september sluit Café Kamyon opnieuw.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio