© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik mis Spanje heel hard. Ik was daar erg gelukkig”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Nachid El Bouchaibi Errayssouli (55).

“Ik mis Spanje heel hard. Ik heb 21 jaar lang in de buurt van Barcelona gewoond en was daar erg gelukkig. Maar ik heb vijf kinderen die ondertussen groot zijn. Rond de twintig. En voor hen is het heel moeilijk om werk te vinden in Spanje. De economische situatie is er niet goed. Eerst is mijn oudste dochter naar hier gekomen. Zij heeft intussen werk. De andere vier studeren nog en wonen ook in Antwerpen. Nadien is mijn vrouw verhuisd. Drie maanden heb ik nog alleen in Spanje gewoond, maar dat hield ik niet vol. Dus ben ik ook overgekomen.”

“Ik woon nu zeven maanden in Antwerpen. Ook ik heb ondertussen werk gevonden. In Spanje werkte ik in de bouw. Hier werk ik in een supermarkt. Ik werk zes dagen per week, elf uur per dag. Het is hard werken, maar het is beter dan niets. Er moet eten op tafel komen.”

“Nu wonen we weer allemaal samen onder hetzelfde dak. Mijn vrouw, mijn vijf kinderen en ik, in een huis op den Dam. Nederlands spreek ik nog niet. Frans wel, en Spaans natuurlijk. Naar Barcelona ben ik niet meer teruggegaan sinds we hier wonen.”

 evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio