Kempense klanten krijgen voortaan hun boodschappen van Albert Heijn aan huis of op de zaak geleverd. 

Kempense klanten krijgen voortaan hun boodschappen van Albert Heijn aan huis of op de zaak geleverd. © RR

Albert Heijn levert nu ook in de Kempen vanuit Turnhout

Turnhout -

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft opnieuw vijftig nieuw gemeenten aan zijn succesvolle leverdienst toegevoegd. Voortaan kan ook iedereen die woont of werkt in de Kempen online boodschappen bestellen.

Wouter Adriaensen

Albert Heijn begon met zijn bezorgingen aan huis in de zomer van 2020. De plannen waren er al voor corona, maar dat iedereen ‘in zijn kot’ moest blijven, deed de nieuwe dienst geen pijn. De allereerste thuisleveringen gebeurden al vanuit het Turnhoutse verdeelcentrum van het Nederlandse transportbedrijf Cornelissen Company, dat daarvoor samenwerkt met haar Turnhoutse collega Van Rooijen.

Albert Heijn rolde de dienst eerst uit in regio’s waar het zelf het meeste potentieel zag, met name de grote steden en de regio’s waar er nog geen fysieke winkels waren. Vandaag staat de teller op meer dan tweehonderd Vlaamse gemeentes waar boodschappen geleverd worden, goed voor zo’n 60% van alle Vlaamse adressen. Naast Albert Heijn aan huis voor particuliere klanten is er sinds twee maanden ook Albert Heijn op ’t werk, voor kmo’s en zelfstandigen die op factuur bestellen.

Hollandse prijzen

Voortaan kunnen dus ook Kempenaars gebruikmaken van de dienst. Albert Heijn voegde ook enkele gemeentes rond Mechelen en Eeklo toe, in totaal goed voor een uitbreiding van 250.000 huishoudens. “Ons aanbod van topproducten tegen hele scherpe prijzen past vandaag meer dan ooit bij de vraag van de klant”, zegt Raf Van den Heuvel, algemeen directeur van Albert Heijn België. “Ons verrassende assortiment en de Hollandse prijzen vinden met deze uitbreiding hun weg naar heel wat nieuwe klanten, zowel particuliere als zakelijke.”

De dienst wordt volgens de supermarktketen enthousiast onthaald door haar klanten. Als de groei zich doorzet, werft Albert Heijn ook nieuwe mensen aan voor het distributiecentrum in Turnhout. Een levering thuis of op de zaak kan vanaf een bestelling van 50 euro en kost 5 euro.

www.ah.be

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio