Het stamcafé van De Blauwtrappers is café ‘t Hoekske in Schoonbroek in Retie. 

Het stamcafé van De Blauwtrappers is café ‘t Hoekske in Schoonbroek in Retie. © Ingrid Van Bouwel

Blauwtrappers vieren jubileum met Herman Frison Classic en afterparty

RETIE -

Wielertoeristenclub De Blauwtrappers uit Schoonbroek in Retie bestaat vijftig jaar en viert dat komende zaterdag met een speciale editie van de Herman Frison Classic. Een dag later mogen alle tachtig clubleden aanschuiven op een grote jubileumbarbecue in de kantine van voetbalclub KFC Schoonbroek.

Eddy Meulemans

“Wij zijn twee jaar geleden samengegaan met de Geeltrappers”, zegt voorzitter Jos Meeus (66) van WTC De Blauwtrappers. “Zij hadden gele truitjes en wij blauwe, maar we hadden allebei onze thuisbasis in Schoonbroek en kwamen ook altijd samen in hetzelfde stamlokaal: in café ‘t Hoekske. Samen vormen we nu een grote wielerclub met tachtig leden. Het jongste lid is 24 jaar. Onze nestor is 83 jaar. We hebben drie ploegen. De A-ploeg rijdt gemiddeld 31 kilometer per uur. De B’s en de C’s hebben een tempo van 29 en 26 kilometer per uur.”

Elk jaar op de derde zaterdag van mei organiseert WTC De Blauwtrappers de Herman Frison Classic, een klassieker voor wielertoeristen die genoemd is naar ex-profrenner en gewezen ploegleider van Lotto-Soudal Herman Frison uit Retie. “Zelf heeft Herman nog niet dikwijls meegefietst, maar hij komt meestal wel even langs om een koffie te drinken”, zegt Jos.

Vrouwen krijgen gratis consumptie

De Herman Frison Classic vindt plaats op zaterdag 21 mei en vertrekt aan het André Zajacstadion van het vroegere KSK Branddonk in de Groenendijk in Retie. Het is een vlakke rit over rustige landwegen in de Noorderkempen en Noord-Brabant. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 45, 86, 120 en 150 kilometer. Inschrijven kan van 7.30 tot 14u. Vrouwelijke deelnemers krijgen bij aankomst een gratis consumptie. (ema)

WTC De Blauwtrappers is een grote wielerclub uit Schoonbroek met liefst tachtig leden.

WTC De Blauwtrappers is een grote wielerclub uit Schoonbroek met liefst tachtig leden. © Ingrid Van Bouwel

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio