Leerkrachten Michiel en Valérie zijn trots op wat hun leerlingen tonen in de bibliotheek. 

Leerkrachten Michiel en Valérie zijn trots op wat hun leerlingen tonen in de bibliotheek. © RR

Maand lang eerste tentoonstelling Kinderacademie Beeld

Ravels -

Sinds vorig schooljaar biedt Academie de Noorderkempen in de gemeente Ravels een opleiding Beeld aan. Voor het eerst zijn de resultaten van de twee klassen te zien in de bibliotheek.

De opleiding Beeld is bedoeld voor kinderen uit het eerste, tweede en derde leerjaar. Onmiddellijk na de schooluren leren ze in hun eigen schoolgebouw tekenen, knutselen, schilderen en boetseren. Anderhalf jaar geleden werd gestart met één klasje in Weelde, dit schooljaar kwam er een bij in Ravels.

“Dankzij onze samenwerking met de Ravelse Bib kunnen onze leerlingen eindelijk hun kunstwerken tonen aan het brede publiek”, vertellen leerkrachten Valérie en Michiel. “Wie de komende weken een boek of dvd ontleent of een krant leest, ontdekt knappe werkjes die her en der opgesteld staan. We voorzien ook alle info om zelf te starten met een opleiding Kinderacademie Beeld.”

De expo is nog tot en met 15 juni gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek van Ravels. Een proefles Kinderacademie Beeld aanvragen of inschrijven voor volgend schooljaar kan op de website van de Academie voor Muziek en Woord Noorderkempen. (woad)

www.amwn.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio