Vader Frank Deboosere overleden, bekend oud-leraar van Scheppersinstituut in Mechelen

VRT-weerman Frank Deboosere verliest zijn vader. Claude Deboosere, een bekend oud-leraar in het Scheppersinstituut in Mechelen, overleed op 91-jarige leeftijd. Daar hebben ze mooie herinneringen aan de man.

jvh, svh

In het najaar van 2019 vierden Claude Deboosere en zijn echtgenote Mariette Rampelbergh in het bijzijn van hun familie nog hun 65ste huwelijksverjaardag. De Mechelaar gaf aan generaties jonge mensen les, want gedurende meer dan veertig jaar gaf hij les Nederlands en geschiedenis in het Scheppersinstituut.

Adjunct-directeur Hamid Riffi, zelf oud-leerling van de school, herinnert zich Claude Deboosere nog goed. “Ik herinner me zijn legendarische uitspraak: ‘Jullie zijn de beste klas’. Dat zei hij in alle klassen waar hij lesgaf om zijn leerlingen nog extra te motiveren”, vertelt Riffi.

Ook legendarisch bij oud-leerlingen van Scheppers zijn de video’s die Claude Deboosere zelf maakte. “Zijn video’s voor de lessen geschiedenis en de bijbehorende invulblaadjes blijven bij veel oud-leerlingen in het geheugen gegrift”, zegt Hamid Riffi.

Tijdens de laatste jaren van zijn carrière had hij zijn eigen leslokaal: het Claude-Debooserelokaal.

Muziek

Van 1967 tot 1990 was vader Claude ook voorzitter van Jeugd en Muziek Mechelen, want muziek was een van zijn andere passies. “23 jaar lang organiseerde ik belangeloos tal van concerten voor jongeren. We hadden meer dan achthonderd leden die telkens geïnteresseerd kwamen luisteren. Zowel bij Jeugd en Muziek als daarbuiten hebben mijn vrouw en ik altijd aan een zeel getrokken. Dat is het geheim voor ons lange huwelijk”, zei Claude Deboosere in 2019.

Claude en Mariette waren de trotse ouders van vier kinderen: Martine, Frank, Sabine en Paskal, die in 2016 de strijd verloor tegen borstkanker. Het overtuigde broer Frank extra in zijn engagement voor Kom op Tegen Kanker.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio