Einde seizoen voor Radja Nainggolan na enkeloperatie: “Al enkele maanden met pijn aan het spelen”

Het seizoen van Radja Nainggolan zit erop. De middenvelder van Antwerp moet de wedstrijd tegen Union aan zich voorbij laten gaan. Hij ging dinsdag onder het mes, nadat hij al een poos aan het sukkelen was met de enkel. Zijn voorbereiding op het volgende seizoen komt niet in gevaar.

Hannes Van Gael, Diederik Geypen

“Nadat ik al enkele maanden met pijn aan het spelen was, heb ik besloten om me te laten opereren”, postte de voormalige Rode Duivel op Instagram. “Zo kan ik op volle kracht en zonder pijn aan het nieuwe seizoen beginnen.” Nainggolan postte vanuit het AZ Monica in Deurne ook een filmpje van zijn ingepakte enkel (zie onderaan).

Vroeger dan gepland

“Aanvankelijk was de ingreep gepland na afloop van het seizoen, maar er werd beslist om ze een week vroeger uit te voeren”, zegt Antwerp, dat sowieso vierde eindigt en zondag voor niets meer speelt op Union. “Radja moet nu enkele weken herstellen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen komt niet in het gedrang.”

Antwerp zal nog meer pionnen missen in het Dudenpark. Van Birger Verstraete (knie) en Aurelio Buta (knie) – die laatste ruilt Antwerp na het seizoen in voor het Duitse Eintracht Frankfurt – was al langer bekend dat ze niet meer in actie zouden komen. Ritchie De Laet is geschorst. En in principe neemt Brian Priske ook geen risico meer met Viktor Fischer en Björn Engels, die na hun blessures aan respectievelijk de enkel en de hamstrings langer op zich lieten wachten dan voorzien.

 
 

 ©  Instagram Radja Nainggolan

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL