De dief probeerde de computer te verkopen in de Brussels rosse buurt, maar dat werd door een politieploeg opgemerkt en die ging over tot een controle. 

De dief probeerde de computer te verkopen in de Brussels rosse buurt, maar dat werd door een politieploeg opgemerkt en die ging over tot een controle. ©  Bart Dewaele

Een jaar cel voor jongeman (21) die computer steelt in Mechelse school en in Brusselse rosse buurt verkoopt

Mechelen -

De strafrechter heeft Saad N. (21) veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een deel met uitstel voor de inbraak bij COLOMAplus op de Tervuursesteenweg in Mechelen. De man ging aan de haal met een computer, maar liep enkele uren later al tegen de lamp toen hij één en ander trachtte te verkopen in de Brusselse rosse buurt.

Theo Derkinderen

Saad N. drong de school binnen op 8 maart. Hij gooide een ruit stuk en klauterde via die weg naar binnen. Hij doorzocht er een praktijklokaal van de grootkeuken en at er onder meer chocoladetaart en dronk melk. “Maar hij stal ook een computer en toebehoren”, zei openbaar aanklager Bjorn Vervoort. “Na het vaststellen van de inbraak bekeken de schooldirectie en de politie de bewakingsbeelden en daaruit bleek dat meneer N. omstreeks half drie die nacht de school was binnengedrongen. Daarnaast trof de politie in het doorzochte lokaal ook bloedsporen aan, wat erop wees dat de dader zich had verwond.”

De inbreker kon amper enkele uren na de inbraak in Mechelen al worden opgepakt. Een politiepatrouille vond het verdacht dat een man een computer probeerde te verkopen op straat in de Brusselse rosse buurt. “Dat gebeurde op de hoek van de Aarschotstraat met de Brabantstraat. Toen de inspecteurs overgingen tot een controle, stelden ze vast dat er op de computer Coloma 123 stond en dat de kerel verwondingen had aan zijn hand. Zo kon snel de link met de inbraak in de Mechelse school worden gelegd.”

In eerste instantie zei N. niets af te weten van een inbraak, maar tijdens zijn voorleiding bij de Mechelse onderzoeksrechter ging hij door de knieën. “Hij gaf toe dat hij niet alleen de computer had gestolen, maar ook dat hij taart en koekjes had gegeten en melk had gedronken”, aldus nog de aanklager.

Schrijnend

Advocaat Pieter De Wit stond Saad N. bij en verwees naar de financieel precaire situatie van zijn cliënt. “Eigenlijk is die toestand schrijnend. En dat hij gegeten en gedronken heeft in de school, bewijst dat. De man had gewoon grote honger en dorst. En de gestolen computer trachtte hij voor een appel en een ei te verkopen om aan geld te geraken. Geld waarmee hij dan eten zou kunnen kopen.”

De verdediging vroeg en kreeg een celstraf met uitstel. Saad N., die al sinds begin maart in voorhechtenis zat, mocht de gevangenis ondertussen verlaten. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio