Folk aan ’t Kasteel met voor het eerst ook een folkbalfestival. 

Folk aan ’t Kasteel met voor het eerst ook een folkbalfestival. © rr 

Nieuw festival Folk aan ’t Kasteel laat bezoekers mee dansen

Malle -

Folk in Malle organiseert al tien jaar ononderbroken Folk op ’t Zolder, gezellige concerten van topgroepen uit heel het land op de zolder van de Oude Sint-Martinuspastorij in Westmalle. Na tien edities Folk op ’t Zolder lanceert Folk in Malle op zaterdag 28 mei een tweede event: Folk aan ’t kasteel.

Folk aan ’t Kasteel wordt georganiseerd samen met de cultuurdienst van Malle en Domein de Renesse op het vernieuwd binnenplein van het kasteel aan de Lierselei 28 in Oostmalle. Er treden drie folkgroepen op die elk hun eigen invulling van het genre geven. Nieuw is dat het publiek uitgenodigd wordt om mee te dansen op de dansvloer. De groep de Rokkende Vrouwen voorziet zelfs een dansinitiatie.

De Rokkende Vrouwen met hun vrolijke dansfolk openen het nieuw festival vanaf 19u. Ze halen oude vergeten melodieën uit middeleeuwse muziekarchieven en steken ze in een eigentijdser jasje. Om 20.15u zorgt Scilla voor instrumentale folkbeleving, met combinaties van draailier, accordeon, doedelzak, viool, cello, gitaar en dwarsfluit. Verwacht je aan een waaier van hoofdzakelijk Vlaamse en Europese volksmuziek.

Het duo Tandem sluit het festival af met enthousiaste folk die uitnodigt om te dansen, van Ierse jigs naar Scandinavische polska’s tot helemaal bij Latijns-Amerikaanse salsa’s.

De kasteelpoort staat open vanaf 18.30u en sluit rond middernacht.

Prijs: 12 euro (voorverkoop 10 euro)

-Tickets: https://reservaties.malle.be/Tickets/Nieuwticket.aspx (ga naar 28 mei) of cultuur@malle.be/03-312.33.75

kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio