Vlnr. Joachim Coens, Hilde Crevits, Jo Brouns en Benjamin Dalle. 

Vlnr. Joachim Coens, Hilde Crevits, Jo Brouns en Benjamin Dalle. ©  BELGA

CD&V stelt nieuwe Vlaamse ministersploeg met nieuwkomer Jo Brouns voor na ontslag Wouter Beke

Na het vertrek van Wouter Beke als Vlaams minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding ging CD&V op zoek naar een plaatsvervanger. Ontslagnemend voorzitter Joachim Coens stelde vandaag in een persconferentie de volgende rolverdeling voor.

EmKe

LEES OOK. Reshuffle bij CD&V: stemmenkanon Hilde Crevits moet nu politieke risico’s nemen

Hilde Crevits verlaat haar departement als minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw en vervangt Beke als minister voor Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding. Ze blijft ook viceminister-president in de Vlaamse regering.

De Limburger Jo Brouns neemt de bevoegdheden van Hilde Crevits over en wordt minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw. “Met Jo Brouns verwelkomen we een talentvol nieuw gezicht”, zegt Coens. Woensdag legt Brouns de eed af als minister in de handen van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA). Dat zal gebeuren bij de start van de plenaire vergadering.

LEES OOK. Nieuwe CD&V-minister Jo Brouns over aanstelling: “Dit voelt als een selectie voor de Rode Duivels”

Benjamin Dalle blijft op post als minister van Jeugd, Media en Brussel.

Nieuwe voorzitter

De ‘position switch’ is nog niet volledig compleet. Binnen een zestal weken komt er ook een nieuwe voorzitter. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat huidig staatssecretaris Sammy Mahdi. De partij moet dan eind juni nog op zoek naar iemand om Asiel en Migratie over te nemen.

Jo Brouns. 

Jo Brouns. ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio