18-jarige bestuurder onder invloed van cannabis en met voorlopig rijbewijs raast door bebouwde kom

Kiel -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend het voorlopig rijbewijs van een 18-jarige snelheidsduivel ingetrokken op het Kiel. De jongeman reed met hoge snelheid door de bebouwde kom en toonde zich weerspanning tijdens de controle.

jtp

Het wijkteam van het Kiel zag hoe de bestuurder geen gebruikmaakte van de richtingaanwijzers toen hij vanuit de Lodewijk De Raetstraat de Lageweg inreed. De wagen reed ook duidelijk veel te snel. De politie kon de bestuurder uiteindelijk onderscheppen in de Emiel Vloorstraat.

“De 18-jarige bestuurder weigerde mee te werken tijdens de controle en toonde geen identiteitskaart of rijbewijs. Meer nog, de jongen probeerde de controle te bemoeilijken door te roepen, te filmen, mensen telefonisch te contacteren en uit het voertuig te stappen”, zegt de politie, die de jongeman kende van eerdere tussenkomsten.

Zo kon de politie achterhalen dat hij slechts een voorlopig rijbewijs bezat. “Aangezien hij geen begeleider en geen L-teken had hangen had hij niet mogen rijden. Bovendien testte de jongen positief op het gebruik van cannabis”, aldus de politie. Het voorlopig rijbewijs van de jongeman werd ingetrokken en hij zal voor de politierechter moeten verschijnen. “Gezien zijn gedrag tijdens de controle werd ook een proces-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, zegt de politie.

Ook op de Beukenlaan onderschepte de politie dit weekend een snelheidsduivel. “Het voertuig reed ongeveer 100 kilometer per uur terwijl de maximumsnelheid daar 50 kilometer per uur bedraagt”, verduidelijkt de politie. “De bestuurder moest meteen zijn rijbewijs afgeven en zal voor de politierechter moeten verschijnen. Bovendien legde hij een positieve ademtest af. De man en zijn passagier moesten te voet naar huis.”

De politie hield een man die onder invloed was van drugs tegen om achter het stuur te kruipen. Zijn rijbewijs werd voor 12 uur ingetrokken en de man mag zich aan een boete verwachten. In de Distelvinklaan betrapte de politie negen bestuurders die een verbodsbord negeerden. Twee wagens bleken niet verzekerd, een van de bestuurders was ondanks een voorlopig rijbewijs tijdens het weekend op weg met vier passagiers. Tot slot schreef de politie nog negen parkeerboetes uit en werden twee bromfietsers die op het voetpad reden bekeurd. Een andere bromfietser reed rond zonder verzekering.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio