Voor de rioleringswerken wordt het deel van Ginderbuiten tussen Wilgenstraat en Kastanjestraat onderbroken. 

Voor de rioleringswerken wordt het deel van Ginderbuiten tussen Wilgenstraat en Kastanjestraat onderbroken. © Tommy Maes

Ginderbuiten tussen Kastanjestraat en Wilgenstraat meer dan drie maanden onderbroken voor rioleringsproject

Mol -

De straat Ginderbuiten (N103) in Mol is tussen maandag 30 mei en half september volledig onderbroken tussen de Kastanjestraat en de Wilgenstraat. Aquafin en de gemeente Mol realiseren er samen een rioleringsproject. De omleiding voor auto- en vrachtverkeer loopt via de Zuiderring.

Aquafin realiseert een rioleringsproject in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten. “Het project moet vermijden dat het huishoudelijk afvalwater van ongeveer 4.400 inwoners van Ginderbuiten en een deel van Gompel bij hevige regenval nog in de Scheppelijke Nete belandt”, zegt schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit André Verbeke (N-VA). “De werken omvatten de aanleg van een bergbezinkingsbekken en een gescheiden rioolstelstel in de Wilgenstraat en het deel van Ginderbuiten tussen Kastanjestraat en Wilgenstraat.”

Eén van de onderdelen van het rioleringsproject omvat de plaatsing van grote ondergrondse betonconstructies ter hoogte van de kruispunten van Ginderbuiten met de Kastanjestraat en de Wilgenstraat. “Deze werken gaan gepaard met uitgebreide graafwerken, waardoor het noodzakelijk is om de doortocht van Ginderbuiten tussen de Kastanjestraat en de Wilgenstraat voor een periode van 3,5 maanden volledig af te sluiten. De werken moeten klaar zijn voor Lichtstoet Ginderbuiten op zaterdagavond 24 september”, vertelt Verbeke.

Een kaartje schetst de verkeerssituatie tijdens de werken.

Een kaartje schetst de verkeerssituatie tijdens de werken. © rr

Omleidingen

Verkeer over een langere afstand van en naar Mol centrum wordt met bewegwijzering afgeleid via de Molderdijk. Plaatselijk verkeer tussen Ginderbuiten en het centrum heeft verschillende alternatieve mogelijkheden, waaronder Gompel (via Toemaathoek) en Kapellestraat-Turnhoutsebaan.

Voor de fietsers wordt in beide rijrichtingen bewegwijzering voorzien via het doorsteekje naast Café Den Bakker. Vervolgens kan je de Singellaan en De Ruggen gebruiken om van en naar het Centrum te fietsen.

In de Kastanjestraat zelf gebeuren er geen rioleringswerken. Wel is deze doodlopende straat ter hoogte van Ginderbuiten vanaf 6 juni voor een periode van meerdere weken afgesloten voor rioleringswerken op het kruispunt. Tussen 30 mei en 6 juni is de straat uitsluitend buiten de werkuren toegankelijk voor auto’s van bewoners.

In de Wilgenstraat wordt een volledig nieuwe riolering aangelegd, gecombineerd met vernieuwing van de weg en de voetpaden. Het kruispunt met Ginderbuiten gaat voor de volledige tijdsduur dicht. De nabijgelegen handelszaken blijven te voet bereikbaar.

Gelijktijdig wordt een bergbezinkingsbekken gebouwd langs de Gompelbaan. Deze werken hebben geen impact op het verkeer. De timing geldt onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene omstandigheden op de werf. (Tommy Maes)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio