Michael Geerts: “Ik wil eind augustus de kwalificaties voor de US Open afwerken.” 

Michael Geerts: “Ik wil eind augustus de kwalificaties voor de US Open afwerken.” ©  BELGA

Michael Geerts won zijn zevende ITF-titel: “Ik hoop op nieuwe selectie voor Davis Cup-team”

Het gaat hard voor Michael Geerts. De 27-jarige Antwerpse tennisser won zaterdag het ITF-toernooi in het Italiaanse Santa Margherita Di Pula en was zondag in Frankrijk succesvol in de interclub. Deze week werkt hij de ATP-Challenger (53.120 dollar) in Tunis af. “Dit jaar staan de kwalificaties van de US Open en een nieuwe Davis Cup-selectie nog op mijn bucketlist”, zegt Geerts.

Patrick Ceulemans

De winst in Santa Margherita Di Pula was voor Michael Geerts de zevende ITF-titel in het enkelspel in zijn carrière. “Ik was ontgoocheld dat ik na een sterk 2021 niet verder was opgerukt op de ATP-ranking”, zegt Geerts. “Dat kwam door de extra regels inzake de coronapandemie en de resultaten in 2019. Ik heb me gelukkig herpakt en dat vooral mentaal. Ik heb de knop omgedraaid en met voluit gefocust op het gravelcircuit en de ATP-challengers. In onder meer Rome en Murcia bereikte ik mooie resultaten. Vorige week kwam dan de kers op de taart met toernooiwinst in Italië.”

Via Italië volgde nog een tussendoortje in Frankrijk. “Daar was ik zondag ook succesvol zodat ik met een goed gevoel naar Tunesië kon vertrekken.”

Verloren bagage

Deze week is hij actief op de ATP-Challenger Tunis Open. Bij aankomst in de Tunesische hoofdstad kreeg Geerts echter bijzonder slecht nieuws. “Mijn bagage was er niet bij. De communicatie met de luchthaven in Tunis verloopt moeizaam. Gelukkig heb ik in mijn handbagage steeds drie tennisrackets, een paar tennisschoenen en een wedstrijdoutfit bij. Maar het is hier in Tunesië bijzonder warm en ik hoop dus snel over de rest van mijn kledij en materiaal te beschikken.”

Gisteren moest hij in het enkelspel in de eerste ronde tegen de Tunesiër Aziz Ouakaa (ATP 523) aan de slag. “Ik neem ook aan het dubbelspel deel en sta met de Tsjech Michael Vrbensky (ATP 488) rechtstreeks in de eerste ronde.”

Het programma voor de volgende weken ligt nog niet vast voor Michael Geerts. “Volgende week wordt het trainen en dan beslis ik waar ik zal aantreden. Dat zal waarschijnlijk in Europa zijn, want ik moet toernooien combineren met interclub in Frankrijk en Duitsland. Ik sta nu ongeveer op de 285ste plaats op de ATP-ranking en wil de volgende maanden nog stappen voorwaarts zetten. Ik zou graag eind augustus aan de kwalificaties van de US Open afwerken. Na het succes vorig jaar in september in Paraguay tegen Bolivië, waar ik een belangrijke enkelmatch won, hoop ik op een nieuwe selectie voor het Davis Cup-team. In september spelen we in de wereldgroep in het Duitse Hamburg onze poulewedstrijden. Daar hoop ik bij te zijn. Spelen voor je land geeft je toch een speciaal gevoel.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio