©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Godwin Tshimanga ruilt Giants voor Kangoeroes en Guco Lier: “Hier meer kans om door te stoten”

Geen Godwin Tshimanga meer volgend seizoen bij Telenet Giants Antwerp. De 21-jarige en 2m02 grote power forward tekende een contract bij Kangoeroes Mechelen. “Ik zal met een dubbele licentie zowel voor eersteklasser Kangoeroes Mechelen als tweedeklasser Guco Lier uitkomen”, zegt Tshimanga, die na vijf jaar afscheid neemt van Antwerp Giants Two met de titel in derde klasse A.

cpm

Afgelopen weekend speelde Godwin Tshimanga zijn laatste wedstrijd in het shirtje van Antwerp Giants Two. Met zestien punten leidde hij de satellietploeg van Telenet Giants Antwerp mee naar de knappe 96-64-zege tegen Oostkamp.

“We kenden met deze jonge bende een schitterende campagne en zijn met 24 op 26 dan ook de terechte kampioen”, vertelt Tshimanga. “Dat ik met de titel afscheid kan nemen, is wel speciaal. Ik arriveerde op mijn zestiende bij de Giants en kende er mooie jaren. Drie jaar geleden mocht ik samen met Vrenz Bleijenbergh onder coach Roel Moors zelfs enkele Europese verplaatsingen in de Champions League meemaken. Deze club heeft een sterke jeugdopleiding en ik heb hier enorm veel bijgeleerd”, zegt de Brusselse power forward.

De reden waarom Godwin Tshimanga Telenet Giants Antwerp verlaat, is echter duidelijk. “Het klopt dat ik met Giants Two volgend seizoen in tweede klasse had kunnen spelen, maar ik denk dat ik bij een club als Kangoeroes Mechelen sneller een kans zal maken om door te stoten naar eerste klasse. De combinatie met Guco Lier vind ik een uitdagend en attractief voorstel. Joppe Mennes en Jo Van Buggenhout, die dit seizoen ook Guco Lier en Kangoeroes Mechelen combineerden, zijn daar het perfecte bewijs van. Van één ding heb ik wel spijt en dat is dat door de coronapandemie de voorbije jaren de EK’s met de Young Lions U20 werden geschrapt. Deze zomer staan ze opnieuw op het programma, maar nu ben ik te oud”, aldus nog Godwin Tshimanga.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio