© BELGA

Kangoeroes buigen na twee verlengingen: woensdag alles of niets voor allereerste titelfinale

Kangoeroes Mechelen weet nog altijd niet of het voor de eerste keer in zijn clubgeschiedenis de titelfinale speelt. De Maneblussers verloren de vierde wedstrijd van de halve finale na een waanzinnige nagelbijter met twee verlengingen, waardoor de tussenstand in deze best of five 2-2 is. De beslissing valt woensdag in de Mechelse Winketkaai. “Dit is een ontgoocheling, maar we zullen er woensdag in onze Winketkaai staan”, aldus Myles Stephens.

Patrick Ceulemans

De studieronde was door ­toedoen van AJ Brodeur voor Kangoeroes Mechelen: 3-10. Maar de Mechelaars vielen stil en Leuven kwam terug tot ­14-15. Na een 22-4-tussenspurt duwden de Leuvenaars zelfs door naar 28-19. Kangoeroes Mechelen was niet van slag en remonteerde collectief naar ­30-28 halfweg. “Leuven deed ons pijn in de aanvallende rebound”, aldus Jo Van Buggenhout. “Daar moesten we in de tweede helft aandacht aan schenken.”

In die tweede helft werd de partij bitsig. Leuvenaar Joshua Heath incasseerde zijn derde fout en verdween naar de bank. Solomon Young hield Leuven wel op voorsprong: 46-38. In de slotfase van het derde kwart kwam Kangoeroes Mechelen ­opzetten en met een hard werkende Myles Stephens begonnen de Mechelaars slechts met een kleine achterstand (48-46) aan het slotschuifje.

In het slotkwart incasseerde ­Jakob Cebasek bij Leuven zijn vijfde fout. Na vijf minuten telde Leuven al vijf ploegfouten, ­Kangoeroes slechts eentje. ­Kangoeroes nam bij 56-57 ­opnieuw de leiding over. ­Leuvencoach Eddy Casteels ­incasseerde een technische fout en Domien Loubry stuwde ­Kangoeroes naar 58-63. Via ­Solomon Young en een drie­punter van Thibaut Vander­haegen kwam Leuven terug naar 63-63. Mules Stephens nette de 64-66 voor Kangoeroes, Joshua Heath reageerde naar 66-66, wat betekende dat een ver­lenging de beslissing moest brengen.

In overtime leidde uitblinker Loubry, wie anders, Kangoeroes naar 72-79. Leuven reageerde naar 78-80 en Young forceerde een tweede verlenging: 80-80. Daarin drukten Solomon Young en een flitsende Kevaughn Allen door naar 86-80. Het vat was af bij Kangoeroes, de Leuvense winst lag in een dansende ­Sportoase meteen vast.

LEUVEN: Heath 20, Allen 18, Boxus 1, ­Cebasek 2, Vanderhaegen 11, McGlynn 11, Young 31, T. Nunes 1, Sergeant 0.

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 15, Loubry 29, Van Buggenhout 1, Kotrulja 7, Mennes 0, Alston 6 , Foerts 3, Palinckx 9, Brodeur 14, Waleson 2.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio