©  VDB

Delfine Persoon weer thuis na afgelaste kamp in Dubai, maar mogelijk vliegt ze morgen al terug

Krijgt Delfine Persoon (37) deze week dan toch haar prestigieuze kamp in Dubai? Door het overlijden van de president van de Verenigde Arabische Emiraten werd het evenement zaterdag afgelast. Persoon vloog zondag terug naar België, maar stapt mogelijk morgen alweer op het vliegtuig naar de Emiraten.

Roland Lebuf

Persoon zou afgelopen zaterdag op het heli­platform van de Burj Al Arab tegen de sterke ­Française ­Elhem Mekhaled het voor­programma boksen van vedette Floyd Mayweather. Tot vrijdag sjeik Khalifa bin Zayed Al- ­Nahyane stierf, een van de ­belangrijkste politieke figuren van de Verenigde Arabische ­Emiraten. “Ik had vrijdag een laatste keer getraind en we waren iets gaan eten. Toen kwam het nieuws plots binnen. Het was een complete ­verrassing”, vertelt ­Persoon.

Verlost van nekproblemen

In de Emiraten werd prompt een rouwperiode van veertig dagen afgekondigd. Alle evenementen ­werden afgelast, waaronder ook de boksmeeting van Persoon. De West-Vlaamse meervoudige ­wereldkampioene WBC lichtgewicht vloog zondag ontgoocheld terug naar huis.

“Ik had mij nochtans nog nooit zo goed gevoeld voor een kamp als vorige week”, sakkert Persoon. “Mijn nekproblemen waren ­volledig verdwenen, ik voelde mij honderd procent.”

Toch leven Persoon en haar ­entourage op hoop dat ze alsnog heel binnenkort zal mogen aantreden ­bovenop het enige ­zevensterrenhotel ter wereld. “De kamp komt er zeker, het is alleen de vraag wanneer. Zaterdag 21 mei ligt nu op tafel, maar die datum ligt nog niet vast. Waarschijnlijk valt morgen (vandaag, red.) de beslissing.”

Een extra retourtje voor Persoon en haar omkadering is niet goedkoop, gelukkig worden vluchten en verblijf bekostigd en geregeld door de organisatie. “Sinds we terug zijn, is het hier een heksenketel. Er is zoveel te doen. We zijn permanent in ­contact met al wie bij de ­organisatie van Dubai betrokken is, maar we hebben ook nog veel werk aan onze eigen meeting op 11 juni in Ardooie. We zijn bovendien volop bezig aan de finan­ciering en de bouw van ­onze ­multifunctionele sporthal in Gits. En dan ­vergeet ik nog te zeggen dat Filiep (Tampere, haar trainer en partner, red.) en ik een vaste job hebben (Persoon werkt bij de federale politie, red.).”

Als de kamp zaterdag toch zou worden georganiseerd, moet ze morgen al opnieuw vertrekken naar Dubai. “Dan moet ik opnieuw vakantie regelen, maar ik heb nog wel wat recupdagen staan.”

Vastgoed

Jobs in de regio