Seppe Nobels met enkele cursisten van Instroom. 

Seppe Nobels met enkele cursisten van Instroom. © Inge Kinnet

Seppe Nobels wint twee prijzen als gastronomisch vernieuwer

Kemzeke, Antwerpen -

Vier Antwerpse restaurants of chef-koks zijn maandag gehuldigd op het gastronomische evenement Culinary Innovators van Gault&Millau in Kemzeke. De restaurantgids looft op dit sectorevenement ideeën die de restaurantwereld vooruit kunnen helpen.

Johan Van Baelen

Groentechef Seppe Nobels was twee keer aan het feest op de Culinary Innovators. Eerst won hij de Education Award (Pedagogische Onderscheiding) voor het restaurant Instroom dat hij met de vzw Gatam opzette op Stormkop. Later op de avond haalde Nobels ook de Restaurant Philosophy Award (prijs voor de beste restaurantfilosofie) binnen.

“Met Instroom brengen Seppe Nobels en zijn team het vluchtelingenprobleem en het grote personeelstekort in onze sector samen. Tijdens hun twee maanden opleiding werken deze mensen ook aan hun inburgering”, zegt de jury. “Dit is goed voor de continuïteit van de sector én het is eten maken met een hoger doel”, stelt de jury, die ook de restaurantfilosofie en het groene karakter ervan prees.

Tweede laureaat werd Didess, het bedrijf uit Lille dat een vegan crème brulée heeft gemaakt op basis van plantaardige stoffen, zonder toegevoegde suikers. Dit dessert is lactosevrij en geschikt voor diabetici. De jury stelt dat het mondgevoel even goed is als bij de klassieke versie. “Met de Sweetess van Didess heb je een suikervervanger die ook zorgt voor een mooie glazige korst.”

Zijn nieuwste restaurant opent pas in twee weken, maar nu al rijft Sergio Herman de titel binnen van Entrepreneur of the Year, ondernemer van het jaar. Die opent naast Le Pristine, Pure C, AIRrepublic, AIRcafé, Blueness Cadzand, en diverse Frites Ateliers straks ook nog Blueness Antwerpen. De jury weet dat Sergio jong talent motiveert en de sector inspireert, “zeker omdat zijn creaties op voorhand zo doordacht zijn.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio