© Bib Bornem

Bib geeft aandacht aan baby’s en peuters

Bornem -

Zaterdag 21 mei besteedt de Bornemse bib tijdens Boekstartdag extra aandacht aan de allerjongste lezers: baby’s en peuters. Bornem is sinds 2017 een boekstartgemeente. Dat betekent dat gemeente Bornem, de bibliotheek en Kind en Gezin extra inzetten om kinderen zo vroeg mogelijk boekjes en de bibliotheek te laten ontdekken.

“Met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen”, zegt Katia De Pooter, jeugdverantwoordelijke van Bib Bornem. “En dat lezen mag je gerust heel ruim bekijken: met boekjes spelen, ermee in bad gaan, erop sabbelen tijdens een dutje … daar begint het allemaal mee. In de bib hebben we een speciaal hoekje voor baby’s en peuters met een aanbod van kartonboekjes, badboekjes, stoffen boekjes, knisperboekjes, prentenboeken, voorleesboeken en peuterdvd‘s. Net om die jongste kinderen al vroeg met boeken in contact te brengen.”

Tijdens de Boekstartdag legt de bib baby‘s of peuters extra in de watten. Ze kunnen er kennismaken met het aanbod, er zijn speelhoekjes en vertelmomenten en de bib voorziet een klein cadeautje. Uiteraard kunnen ouders hun kindje meteen ook lid maken van de bibliotheek. Zo’n lidmaatschap blijft gratis tot de kinderen negentien jaar worden.

Boekstartdag in Bib Bornem aan de Sint-Amandsesteenweg 41, zaterdag 21 mei van 9 tot 12u. Gratis toegang  (gdb)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio