“Waarom wordt de stadsschouwburg gesloopt en wat komt er in de plaats?” Een groep Antwerpenaren, onder wie buurtbewoners, wil de dialoog aangaan met het stadsbestuur. 

“Waarom wordt de stadsschouwburg gesloopt en wat komt er in de plaats?” Een groep Antwerpenaren, onder wie buurtbewoners, wil de dialoog aangaan met het stadsbestuur. 

“Waarom wordt Stadsschouwburg gesloopt en wat komt er in de plaats?”: Antwerpenaars vragen dialoog met bestuur

Antwerpen -

“Laten we goed nadenken voor de Stadsschouwburg gesloopt wordt. Het gebouw en de balletschool zijn onlosmakelijk met de buurt verbonden”, zegt een aantal bezorgde Antwerpenaren. Zij roepen het stadsbestuur op om in dialoog te gaan.

De Antwerpenaars zijn de lokale skategemeenschap, buurtbewoners die zich verenigd hebben in Save KNS en mensen die een tijdje geleden achter het initiatief zaten om, tevergeefs, het politiegebouw op de Oudaan te kopen.

Het gezelschap, dat maandagavond in allerijl overlegd pleegde over de beslissing om de Stadsschouwburg te slopen en wellicht aan de Scheldeboord een nieuwbouw neer te zetten, heeft meer vragen dan antwoorden.

“Er is nog tijd”

“Het gaat hier om een belangrijke plek, dus laten we goed nadenken over wat we willen”, zegt Sofie Leroy van Endeavour. “We vragen de stad om deze buitenkans aan te grijpen om met de Antwerpenaar in dialoog te gaan. Dus met buurtbewoners, cultuurinstellingen, winkeliers, horeca, skaters … Er is nog tijd.”

Endeavour is een organisatie die oproept om na te denken over de toekomst van de stad. “Wij vragen ons oprecht af waarop de keuze voor het weghalen van de Stadsschouwburg uit de theaterbuurt gebaseerd is. Waarom wordt afgeweken om op die plek een nieuwe grote zaal te bouwen? Wat is men van plan met de ruimte die vrijkomt?” (pvdp)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio