Aan het stadhuis op de Mechelse Grote Markt werd maandagavond de regenboogvlag gehesen. © Sven Van Haezendonck 

Finalist Mister Gay Belgium hijst mee regenboogvlag: “Het moet normaal zijn om jezelf te zijn”

Mechelen, Ruisbroek -

Thomas Timmerman (27), finalist van de Mister Gay Belgium-verkiezing, heeft maandagavond in Mechelen mee de regenboogvlag gehesen. Daarmee wilde hij een statement maken. “Iedereen moet kunnen zijn wie hij is. Toch gebeurt dat vandaag nog altijd niet”, zegt hij.

Sven Van Haezendonck

Thomas Timmerman woont in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands), maar hij werkt in Mechelen als kapper. “Ik werk hier niet alleen, ik heb hier ook vrienden en mijn schoonfamilie woont hier. Ik ben hier graag en ik vind het heel fijn om hier mee de vlag te kunnen hijsen”, zegt hij.

LEES OOK. Ursulinen ziet alle kleuren van de regenboog op Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie: “Iedereen moet zich goed voelen op school”

Ideaalbeeld

Deelnemen aan de verkiezing en campagnevoeren tijdens de week van de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) doet hij met veel overtuiging. “Het moet normaal zijn om jezelf te zijn, ongeacht je geaardheid. Vroeger werd ik op school ook gepest omdat ik vrij zwaar was. Tot vandaag denk ik er twee keer over na voor ik iets eet, doe of iets post online. Het zit nog altijd diep in mijn hoofd. Zeker sinds de opkomst van sociale media heeft de maatschappij een ideaalbeeld gecreëerd en eigenlijk zou elk beeld een ideaalbeeld moeten zijn. Iedereen moet trots kunnen zijn op zichzelf”, legt Thomas uit.

Finalist Thomas Temmerman en schepen Gabriella De Francesco, die voor de gelegenheid lolly’s in regenboogkleuren uitdeelde. ©  Sven Van Haezendonck

LEES OOK: Mechelen vernieuwt statement over gender: “Vrouw, man of X? Iedereen gelijk”

“Een vernieuwd genderstatement kan veel betekenen, het zijn acties en activiteiten die de waarden en normen uitdragen en kunnen sensibiliseren waar nodig”, zegt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen voor Diversiteit en Gelijke Kansen. Dit jaar legt de stad voor haar campagne de focus op de handel en horeca. Zij hebben regenboogpakketten gekregen.

Heel de week wordt Mechelen in regenboogkleuren gehuld. “We hangen vlaggen, we plaatsen pancartes, we kleuren zebrapaden en zitbanken in de regenboogkleuren en we delen buttons uit. Je zal ons ook op de zaterdagmarkt vinden”, vertelt de schepen. (svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen