© TV Oost

Vrouw raakt gewond aan beide benen na aanrijding met vluchtmisdrijf: “Wraakactie van gedumpte minnares”

Sint-Niklaas -

Een vrouw is zondagavond gewond geraakt aan beide benen bij een aanrijding in de Watermolendreef in Sint-Niklaas. Volgens het slachtoffer werd ze bewust aangereden door de afgewezen minnares van haar man. “Ze probeerde haar te vermoorden”, beweert de familie van het slachtoffer. Het parket is een onderzoek gestart.

Pieter Van Hecke

Het incident speelt zich af in het Roma-milieu. De man van het slachtoffer had net de affaire met zijn minnares stopgezet. Toen hij voor een ultimatum werd gesteld, koos hij voor zijn vrouw en kinderen en dat kon zijn minnares niet verkroppen. Ze zakte zondagavond af naar de woonplaats van het koppel, waarop een hevige ruzie ontstond.

Later die avond, toen het koppel naar een feestje wou vertrekken, kwamen de twee de vrouw weer tegen en deze keer bleef het niet bij woorden. “Zij is met haar auto voorbijgereden, is uitgestapt en ruzie beginnen te maken”, vertelt de schoonmoeder van het slachtoffer anoniem op de regionale zender Tv Oost. “Ze was heel agressief en was uit op wraak. Ze is weer ingestapt, heeft een paar toertjes gereden en toen ze terug bij mijn zoon en schoondochter kwam, heeft ze mijn schoondochter omvergereden.”

Vluchtmisdrijf

Na de aanrijding pleegde de vrouw vluchtmisdrijf, maar ze kon later worden ingerekend door de politie. De vrouw van het koppel liep bij de aanrijding verwondingen op aan haar benen maar ze mocht intussen wel al het ziekenhuis verlaten en recupereert thuis. “Maar mijn schoondochter is zwaar gechoqueerd en mentaal kapot”, verklaart de schoonmoeder.

Het parket voert een gerechtelijk onderzoek naar de feiten, maar kon wel al bevestigen dat de vrouw die achter het stuur zat, na verhoor is vrijgelaten.

“Poging tot moord”

Volgens familie van het koppel zijn de twee nog steeds bang voor verdere pogingen tot wraak van de vrouw of haar familieleden. Zij noemen de aanrijding een poging tot moord. “Het is ziekelijk wat die vrouw heeft gedaan. Als je met een auto een ander wil aanrijden, kan dat enkel met de bedoeling zijn het slachtoffer te vermoorden”, verklaart ook een neef van de man.

De familie zou meester Jef Vermassen in de arm genomen om haar belangen te verdedigen.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio