Frituur Veemarkt trakteerde de bewoners van de noodopvang in hotel Montreal op frietjes. 

Frituur Veemarkt trakteerde de bewoners van de noodopvang in hotel Montreal op frietjes. © Dirk Vertommen

Frituur Veemarkt trakteert Oekraïense oorlogsvluchtelingen op Belgische frietjes

Mechelen

Frituur Veemarkt bakte maandagavond frietjes voor de Oekraïense oorlogsvluchtelingen die worden opgevangen in het voormalige hotel Montreal in Mechelen.

LEES OOK. Eigenaars frituur Veemarkt nemen frietkot op Korenmarkt over

“Op deze manier wil ik de Oekraïners verwelkomen in ons land”, zegt Christophe Nijs van Frituur Veemarkt. “Ik denk dat frietjes wereldwijd bekend zijn en dat de meeste vluchtelingen ze dus ook wel zullen kennen, maar nergens zijn ze zo goed als in België. Daar mogen we trots op zijn. Daarom wil ik hen er ook graag kennis mee laten maken. Ik hoorde dat ze er alvast erg naar hebben uitgekeken.”

Christophe wilde met zijn rijdend frietkraam eerder ook al frieten gaan bakken voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië vorige zomer. “Maar dat bleek organisatorisch heel moeilijk, waardoor het er jammer genoeg niet van gekomen is. Nu ik mensen in nood kan helpen op een boogscheut van onze frituur, wil ik die kans graag benutten. Ik hoop dat ze dit gebaar appreciëren, maar daar twijfel ik eigenlijk niet aan, want iedereen lust frietjes.” (svds, svh)

De Oekraïense vluchtelingen konden de frietjes van Frituur Veemarkt wel smaken.

De Oekraïense vluchtelingen konden de frietjes van Frituur Veemarkt wel smaken. © Dirk Vertommen

 

 ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio