©  BELGA

Aftrap vervroegd: Antwerp en Union spelen hun slotmatch zondag al om 16u

Antwerp moet enkele uurtjes vroeger aan de bak in zijn allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Dat meldde de Pro League maandag. De aftrap van de wedstrijd op het veld van Union wordt niet om 18u30, maar om 16u gegeven. “De hinder zal wel meevallen”, klinkt het bij de Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC).

Hannes Van Gael, Diederik GeypenBron: belga

In principe moesten de wedstrijden van de laatste speeldag gelijktijdig afgewerkt worden, maar omdat alle posities al vast liggen, is dat niet meer nodig, oordeelt de rechtenhouder.

FASC: “Beperkte impact”

“Als rechtenhouder Eleven iets beslist, kan je als supporter niets anders doen dan volgen, maar heel erg vinden we dit niet bij FASC”, laat woordvoerder Dominik Van Landeghem weten. “De impact van die verschuiving met tweeënhalf uur blijft beperkt. Onze fans moeten hoogstens de invulling van hun dag wat aanpassen. Sommigen vinden deze wijziging zelfs goed. Dan zijn ze zondagavond wat vroeger thuis.”

Ook op logistiek vlak stelt er zich geen probleem benadrukt Van Landeghem. “De supportersbussen worden doorgaans voor een volledige dag gehuurd. De buschauffeurs blijven tijdens de match overigens ter plekke en pikken vaak zelfs de wedstrijd mee wanneer er tickets op overschot zijn.”

Een verschuiving van de matchdag, zoals begin april het geval was toen de partij tegen Cercle Brugge van zondag naar zaterdag verzet werd, zou wel gevolgen gehad hebben. “Dan zijn de bussen misschien aan iemand anders verhuurd, of kunnen supporters niet langer komen omdat een weekendshift roet in het eten strooit. Aanstaande zondag zal de hinder wel meevallen. Wat momenteel voor veel meer frustratie zorgt onder onze fans is het feit dat we de eerstvolgende uitmatch in Europa (in de tweede voorronde van de Conference League op 21 of 28 juli, red.) er niet bij mogen zijn.”

LEES OOK. Antwerp kent eerste Europese tegenstander op 15 juni, maar nog geen verplaatsing voor fans wegens straf UEFA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Pro League bevestigde ook dat de barragewedstrijd tussen de nummer vier van de Champions’ play-offs (Antwerp) en de winnaar van de Europe play-offs (AA Gent), aanvankelijk gepland op zondag 29 mei om 18u30, niet gespeeld zal worden. AA Gent is als bekerwinnaar namelijk al zeker van de voorrondes van de Europa League.

Scheidsrechter Vergoote

De Pro League maakte ook de wedstrijdleiding van zondag bekend. Jasper Vergoote moet Union - Antwerp in goede banen leiden. Erik Lambrechts is de vierde official en Jan Boterberg is de videoref met dienst.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio