Eline Van Eetvelt en Michiel Hannes met vizslahond bij de karakteristieke gevel van bistro ’t Marrehof in Oelegem. 

Eline Van Eetvelt en Michiel Hannes met vizslahond bij de karakteristieke gevel van bistro ’t Marrehof in Oelegem. © kma

Paardenliefhebbers openen bistro ’t Marrehof in vroeger horecapand Den Bol

Oelegem -

Eline Van Eetvelt (27) is dressuuramazone, haar vriend Michiel Hannes (26) hoefsmid en springruiter. De dierenvrienden openen op de hoek van de Zandhovensteenweg in Oelegem nu bistro ’t Marrehof, genoemd naar hun privéstal in Ranst. Je vindt er van alles op het menu. Geen paardensteak, want dat krijgen ze niet over hun hart.

Kristin Matthyssen

Den Bol was jarenlang een bekend restaurant in het oude woonhuis van de vroegere gelijknamige brouwerij op de hoek van de Zandhovensteenweg en de Bolkerhoeveweg. Daarna kwam er nog even brasserie De Brouwerij, maar het karaktervol historisch pand aan de rotonde stond nu al een tijdje leeg.

Michiel Hannes is hoefsmid en springruiter. Hij heeft jarenlang ervaring in de horeca. “Ik wou als hoefsmid altijd wel een plan B, omdat je nooit weet wat er fysiek kan gebeuren. Ik heb altijd graag in de horeca gewerkt. Nu deed de kans om een eigen bistro te beginnen zich iets sneller dan verwacht voor”, vertelt Michiel, die vooral de bar zal doen. “We hebben een goede chef gevonden voor de keuken. Ik blijf ook nog in de hoefsmederij actief, maar ga die twee combineren.”

Eline zal samen met het personeel de zaal doen. Ze is een horecaleek maar werkte wel lang in de verkoop. Volgens een dame die er net komt binnengewandeld wanneer we er zijn, is Eline een natuurtalent, alsof ze nooit anders heeft gedaan dan opgediend. “Mijn ervaring in de verkoop komt hier ook van pas. Je werkt met mensen, dat is het belangrijkste”, vertelt Eline, die haar hart aan de dressuursport verloren heeft en net als haar vriend Michiel een groot hondenliefhebber is.

Michiel Hannes met een lekker bordje.

Michiel Hannes met een lekker bordje. © rr

Nu ze met een volledig nieuw bistroconcept beginnen, drong zich ook een nieuwe naam op. “We kozen voor een verwijzing naar onze privéstal ’t Marrehof in Ranst en hebben onze passie voor paarden in het logo en de menukaart verwerkt. In het logo zit zowel een spring- als een dressuurpaard. De verschillende rubrieken op de menukaart zijn door springbalkjes van elkaar gescheiden.”

Eline Van Eetvelt in het interieur van bistro ’t Marrehof. 

Eline Van Eetvelt in het interieur van bistro ’t Marrehof. © rr 

Binnen werd de horecazaak compleet opgefrist. Ook de toog werd vernieuwd en zorgt voor een moderne touch. Aan de muren hangen foto’s van, wat dacht je, honden en paarden. Ook op de tuin mét kleine shetlandweide en de speeltuin zijn ze trots. “We zijn van 8 mei open en merkten al dat zowel kleine als grotere kinderen zich in de speeltuin kunnen amuseren.”

Honden zijn uiteraard toegelaten. Bistro ’t Marrehof is goed bereikbaar vanaf het jaagpad van het Albertkanaal in Oelegem voor fietsers en wandelaars. “We kiezen voor een verse, kwalitatief hoogstaande keuken, in een ongedwongen familiale sfeer”, zegt Michiel Hannes. “Specialiteiten zijn onder meer de onglais, lekker spiervlees, maar we werken ook met veel wisselende suggesties, zoals nu de asperges of roggevleugel als vis van het jaar.”

Eline en Michiel kunnen hun passie voor paarden niet verstoppen. 

Eline en Michiel kunnen hun passie voor paarden niet verstoppen. © kma

Voor een huisgemaakte icetea of mojito kan je ook in ’t Marrehof terecht. Alleen een paardensteak zal je er nooit kunnen bestellen. Dat zou de bistrohouders in gewetensnood brengen. “Al moet ik toegeven dat klanten afgaande op ons logo mij die vraag al stelden”, zegt Eline. Of er veel ruiters hun weg vinden? “Ik zag een meisje in rijbroek. Ze wou per se hier iets komen eten door de paardjes in het logo, zei haar papa.”

De keuken van bistro ’t Marrehof is van woensdag tot en met vrijdag open van 17 tot 22u, en in het weekend van 12 tot 22u.

www.bistromarrehof.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio