Burgemeester Bart De Wever (N-VA) 

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ©  Jan Van der Perre

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert op situatie Wim Saerensplein: “Alle maatregelen nemen om dit de kop in te drukken”

Deurne -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat alle maatregelen nemen om de problemen op het Wim Saerensplein de kop in te drukken. Dat laat hij weten aan onze redactie. “Zulk gedrag kan enkel beantwoord worden door een kordaat en krachtig signaal”, zegt De Wever.

LEES OOK. Jongeren terroriseren Wim Saerensplein: “Als ze met twintig rond je komen staan en met stenen beginnen te gooien, dan sta je machteloos”

LEES OOK. Vlaams Belang roert zich in situatie Wim Saerensplein: “Waar zit Bart De Wever met zijn lik-op-stukbeleid?”

“Ik ga niet toelaten dat groepjes jongeren het publiek domein zomaar kapen.” Dat zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) nadat het zondag tot rellen is gekomen op het Wim Saerensplein in Deurne. Groepjes jongeren terroriseren er zondag het plein en bekogelden klanten van café Daniel’s met stenen. Eerder moest ook al een buurtbewoner naar het ziekenhuis worden overgebracht na hardhandig te zijn aangepakt door de relschoppers. “Vandalisme en bedreigingen kunnen nooit door de beugel”, reageert De Wever. “Deze week zit ik met de korpsleiding rond de tafel om deze problematiek grondig te bespreken. En ik zal alle maatregelen nemen die nodig zijn om dit de kop in te drukken. Want zulk gedrag kan enkel beantwoord worden door een kordaat en krachtig signaal om de veiligheid en leefbaarheid van de buurt te verzekeren.” jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio