ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik wil graag douanier worden in de luchthaven van Schiphol”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Melvin Freitas Soares (19).

“We zijn met heel onze klas naar Park Spoor Noord gekomen om te lezen. Het is de eerste keer dat we dit doen. Een Jihad van liefde, is het boek waarin we bezig zijn. Best interessant.” 

“We volgen de richting logistiek. Later wil ik graag gaan werken in de douanesector. Als douanier werken in de luchthaven, de goederen die binnenkomen en buitengaan controleren, dat fascineert me al van toen ik nog een kind was.”

“Het liefst van al zou ik willen werken op de luchthaven van Schiphol in Amsterdam. Daar ben ik vroeger vaak geweest, toen we veel reisden. Dat is echt een plek waar ik me helemaal zie. Of ik daarvoor ook wil verhuizen naar Amsterdam? Ja, dat zou ik er zeker voor over hebben.”

“Ik zit nu in mijn laatste jaar van het middelbaar en ben blij dat het er bijna op zit. Volgend jaar begin ik aan mijn bacheloropleiding op de hogeschool om me verder te specialiseren tot douanier. Ik heb gehoord dat dat best een zware studierichting is, maar ik zie het wel zitten.”

“Vooraleer ik aan het hogeschoolleven begin, is er eerst nog de grote vakantie. In augustus ga ik voor een maand naar Kaapverdië, mijn oma bezoeken. Bijna iedereen van mijn familie woont daar. Kaapverdië is echt prachtig. Voor het eerst ga ik zonder mijn ouders maar met enkele vrienden. Ik heb er een appartementje. Dat gaat sowieso tof worden.” (evw)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio