Peter Everaert toont zijn eerste kunstboek. 

Peter Everaert toont zijn eerste kunstboek. © Chris Van Rompaey

Galerij Artisjok verzamelt werk van exposant in eerste boek

Lier -

Lierenaar Peter Everaert mag zich naast galeriehouder nu ook uitgever noemen. Het eerste boekje van Uitgeverij Artisjok bevat foto’s van werk van Daniël Op de Beeck dat tot 3 juli te zien is in Galerij Artisjok.

Chris Van Rompaey

“Ik speelde al langer met het idee om kunstgerelateerde boeken uit te geven, maar ik vond dat toch nogal omslachtig. Dankzij de hulp van kunstenaar Daniël Op de Beeck is het me nu toch gelukt. In onze eerste uitgave, Protagonist, schitteren bijna alle werken die we hier van Daniël tentoonstellen. Philippe Clerick schreef de inleidende tekst”, zegt Peter Everaert.

De tentoonstelling met werk van niet alleen Daniël Op de Beeck, maar ook van Peter Aerts kreeg de naam Relic. “Een reliek is een overblijfsel van iets of iemand, uit een andere wereld en een andere tijd, met een bijzondere waarde. Daniël Op de Beeck geeft in zijn werk vorm aan zulke andere werelden en tijden. Vooral in zijn jongste serie Protagonist roept hij met de focus op een paard, een varken, een vis of een haas in een lege omgeving een sfeer van verlatenheid op, die aanvoelt als een bevangenheid, als na een universele ramp”, vertelt Everaert.

Daniel Op de Beeck.

Daniel Op de Beeck. © Chris Van Rompaey

“Gebruikmakend van diverse technieken als schilderijen met acrylverf, zeefdruk en houtskooltekeningen geeft Daniël Op de Beeck op een bezwerende manier uitdrukking aan zijn beleving van tijd, wat tijd nalaat, en van eindigheid en eeuwigheid, in een wereld waaruit de mens verdwenen lijkt.”

In dezelfde exporuimte staan objecten van beeldend kunstenaar Peter Aerts uit Lier. “Deze werken stralen een sterk vervreemdend effect uit, maar tegelijk gaat er ingetogenheid van uit, verstilde rust na een allesvernietigende impact, al dan niet gecombineerd met een toets weemoed om zoveel dat voorbij is”, aldus Everaert.

Expo ‘Relic’, tot 3 juli in Galerij Artisjok, Antwerpsestraat 62 in Lier, van donderdag tot zondag telkens van 14 tot 18u.

Peter Aerts.

Peter Aerts. © Chris Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio