©  Theo Derkinderen

Kerel staat terecht voor agressie en beschadigen van auto ex

Willebroek -

Een jonge Willebroekenaar hangt een celstraf van achttien maanden en een boete van 1.600 euro boven het hoofd voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij en vandalisme aan de auto van zijn ex. Daarnaast zou hij ook betrokken geweest zijn bij een raid op een woning.

Theo Derkinderen

In januari van vorig jaar vielen enkele jongemannen binnen in een woning in de Breendonkstraat in Willebroek. Twee van hen vielen een van de bewoners aan en sloegen hem zelfs met een wapenstok. Een derde kerel gooide een steen door het glas van de veranda van het huis. Onmiddellijk nadien vluchtten de drie weg, maar zette het slachtoffer de achtervolging in. “Wat verderop merkte hij een man op in een auto die de drie mannen kende en hen ook hielp. Het bleek om een Willebroekenaar te gaan waarmee hij al langer ruzie had”, zei de openbare aanklager. “Achteraf ontkende de betrokkene wel iets met de feiten te maken te hebben.”

Een maand later kwam diezelfde Willebroekenaar opnieuw in beeld toen er een ruzie ontstond waarbij zijn ex het slachtoffer was. Er werd gedreigd om een hond op haar los te laten. Volgens het Openbaar Ministerie sloeg hij het slachtoffer en sloeg hij ook met een houten lat tegen haar wagen, waardoor die beschadigd raakte.

Beklaagde M.E., die al tien veroordelingen opliep in het verleden, daagde niet op voor zijn proces en riskeert nu een effectieve celstraf.

Schrik

Volgens de advocaat van de bewoonster van het huis - de 66-jarige moeder van de jongeman die in januari werd aangevallen - was ze maandenlang het slachtoffer van agressie. “Zes keer al werd er een raam ingegooid. Mevrouw heeft continu schrik. Ze kijkt heel veel naar buiten om zeker te zijn dat er niemand staat die haar ramen wil ingooien. Elke ochtend komt ze met een bang gevoel naar beneden”, klonk het.

Een vonnis wordt op 13 juni verwacht.(tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio