De dief heeft onder meer aan het station Nekkerspoel toegeslagen. 

De dief heeft onder meer aan het station Nekkerspoel toegeslagen. ©  Stijn Van de Sande

Kerel blijft fietsen stelen in stationsbuurt, parket eist 37 maanden effectieve celstraf

Mechelen -

Een man die het verleden al meermaals werd veroordeeld voor fietsdiefstallen stond maandag andermaal voor de correctionele rechtbank. Ook nu was hij gedagvaard voor fietsdiefstallen aan de twee Mechelse stations. Het Openbaar Ministerie kon allerminst lachen met de feiten en eiste 37 maanden effectieve celstraf.

Theo Derkinderen

In augustus van vorig jaar stelden twee minderjarigen vast dat hun fietsen, die ze nochtans met een ketting aan elkaar hadden vastgelegd, verdwenen waren. Enkele uren later merkte de vader van een van de slachtoffers in de Stationsstraat een kerel op die zich verplaatste met de fiets van zijn zoon. De man, Roberto F., kon worden staande gehouden en werd opgepakt door de politie. “Eerst verklaarde hij dat hij de fiets van iemand had gekregen, maar wat later wijzigde hij die verklaring en zei dat hij wat toertjes met de fiets aan het maken was en hem gewoon ging terugzetten”, zei de openbare aanklager.

De kerel kreeg aanvankelijk strenge voorwaarden opgelegd, maar begin februari van dit jaar liep hij opnieuw tegen de lamp toen hij zinnens was een nieuwe fiets te stelen. “Aan het centraal station bleef hij verdacht lang bij een fiets staan. De politie heeft hem kunnen aantreffen en hij bleek in het bezit te zijn van gereedschap waarmee fietsen konden worden gestolen. Er startte een onderzoek op en aan de hand van beelden van bewakingscamera’s kon hij nog aan verschillende feiten worden gelinkt. Feiten die hij aan het centraal station, maar ook aan het station Nekkerspoel had gepleegd. Vooral zijn kledij viel op: hij droeg telkens hetzelfde mondmasker met het logo van Adidas en dezelfde schoenen.” Roberto F. verklaarde bij zijn arrestatie dat het een dubbelganger moest zijn die gefilmd was.

In het verleden liep F. al acht veroordelingen op. Voor het Openbaar Ministerie was het ondertussen welletjes en daarom werd een zware effectieve celstraf gevorderd. Zes slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en eisten een schadevergoeding van de beklaagde. Vonnis op 30 mei. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio