Voormalig schooldirectrice Inge Daems in haar verkoopkraam. 

Voormalig schooldirectrice Inge Daems in haar verkoopkraam. © jw

Voormalige schooldirectrice maakt opvallende carrièreswitch

Reet, Kontich -

Op het Brooikensplein in Reet (Rumst) verscheen maandagvoormiddag alweer een nieuw verkoopkraam. Onder de naam Croqodeal verkoopt Inge Daems (52), voormalig directrice van de Kontichse basisschool A-HA, voortaan croque monsieurs.

Zes jaar geleden werd Inge Daems directrice in de A-HA!school, voorheen gekend als Abraham Hansschool, in Kontich. Ze kreeg deze benoeming nadat ze eerder al 17 jaar als kleuterjuf in deze school had gewerkt waarna ook nog zes jaren bij het OVSG volgden.

Maar de druk op haar schouders woog te zwaar. “Ik nam de leiding over een schoolteam bestaande uit 26 personen en daarbij 230 leerlingen”, zegt Inge. “Ik begon met mijn gezondheid te sukkelen en dan is het tijd om het los te laten en een andere beroepskeuze te maken. Het werd vooral fysiek te zwaar waardoor ik na een periode van rust op zoek ging naar een andere uitdaging.”

Daarbij spiegelde ze zich aan Filip Uytterhoeven, die enkele jaren eerder als barista met zijn verkoopkraam Refill vier dagen in de week op het Reetse Brooikensplein stond. “Filip werd zowat tegelijk als ik directeur maar dan van de Groenlaarschool in Reet en later gedurende korte tijd in school Klaverbos in Hemiksem. Ook voor hem werd die taak te zwaar en hij maakte eerder reeds dezelfde serieuze carrièreswitch”, zegt Inge.

Achteraan Refill het baristakraam van Filip Uytterhoeven en rechts Croqodeal, het kraam van Inge op het Brooikensplein.

Achteraan Refill het baristakraam van Filip Uytterhoeven en rechts Croqodeal, het kraam van Inge op het Brooikensplein. © jw

Na een periode van rust en herstel ging Inge op zoek naar een job met vooral veel sociaal contact. “Ik mis het werk als directrice en het sociaal contact met het schoolteam en de leerlingen. Maar moest met pijn in het hart stoppen. Ik ging op zoek naar een kraam, probeerde de lekkerste croques uit en zette dit weekend de belangrijke stap om als verkoper van start te gaan.”

Markten en buurtfeestjes

Zaterdag trok ze met haar kraampje voor een eerste verkoopdag naar de markt in Kontich en maandag parkeerde ze het naast de baristastand van haar collega op het Reetse Brooikensplein. Het aangename weer en de reeds aanwezige klanten maakte haar eerste verkoopdag hier meteen een mooi succes.

“Voorlopig wordt maandagvoormiddag mijn vaste dag op het Brooikensplein”, zegt Inge. “Afhankelijk van het succes komt daar later misschien nog een extra dag of zelfs dagen bij. Op vrijdag neem ik er de marktdag in Keerbergen bij en op zaterdag de markt in Kontich.”  (jw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio