Aan de tractorsluis in de Beekstraat komt extra verlichting. 

Aan de tractorsluis in de Beekstraat komt extra verlichting. © Chris Van Rompaey

Straten krijgen extra verlichting na klachten van bewoners

Koningshooikt -

Na meldingen van ongeruste bewoners plaatst de stad Lier bijkomende ledverlichting in Tallaart, Kruisstraat en Beekstraat in deelgemeente Koningshooikt.

Chris Van Rompaey

“In 2021 vernieuwden we in deze drie straten de openbare verlichting volgens de richtlijnen van het goedgekeurde Masterplan Openbare Verlichting. Deze straten staan in dit masterplan gecategoriseerd als landelijke wegen. Op dit soort wegen, die vroeger vaak overbelicht waren met veel lichtvervuiling en een hoog energieverbruik tot gevolg, vervangen we dus niet álle verlichtingsarmaturen”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“In de Beekstraat, Tallaart en Kruisstraat plaatsten we alleen nieuwe ledarmaturen op kritische of potentieel gevaarlijke punten, zoals in bochten of op kruisingen met andere wegen. De verlichting dooft ook tussen middernacht en 5u. Op rechte gedeelten van de weg hebben we de lichtarmaturen niet vervangen.”

Na de donkere winterperiode volgde een evaluatie. “Uit meldingen van bewoners bleek dat de donkere gedeelten van de straten een gevoel van onveiligheid veroorzaakten. Het risico op verkeersonveilige situaties zou kunnen vergroten, bijvoorbeeld ter hoogte van de tractorsluis in de Beekstraat. Daarom beslisten we om de situatie aan te passen. In Beekstraat komen er acht extra ledarmaturen, in Tallaart zes en in de Kruisstraat drie. De kosten voor levering en plaatsing ervan door Fluvius ramen we op 6.208 euro.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio