Het infietsen gebeurde onder een staalblauwe lentehemel. 

Het infietsen gebeurde onder een staalblauwe lentehemel. © Stanny Correwyn 

Driekanalenroute zit in nieuw jasje

Ranst -

De fietsroute Driekanalenroute die bijna 50 kilometer langs het Netekanaal, Albertkanaal en de Antitankgracht loopt zit in een nieuw jasje.

Kristin Matthyssen

Zondag fietste de themaraad Toerisme Ranst de vernieuwde Driekanalenroute int. De aanwezigen legden een verkort traject af en genoten op het einde van de fietstocht van een drankje op Den Daawer in de jachthaven van Emblem.

Deze fietsroute uit 2006 werd in een volledig nieuw kleedje gestoken en is gebaseerd op het fietsknooppuntennetwerk Kempen. Je meandert 49,2 kilometer mee langs het Netekanaal, het Albertkanaal en de Antitankgracht.

Op het bovendek van Den Daawer in de jachthaven van Emblem is het gezellig toeven. 

Op het bovendek van Den Daawer in de jachthaven van Emblem is het gezellig toeven. ©  Stanny Correwyn

Onderweg vallen er veel verborgen parels te ontdekken, van waterrijke beemden over het grootste vleermuizenreservaat van Vlaanderen tot oude kasteeldomeinen.

Het vertrekpunt is GC Den Boomgaard aan de Antwerpsesteenweg 43 in Ranst.

Wie met het openbaar vervoer komt, kan een fiets huren aan het station van Lier en via een aanlooproute genieten van deze fietstocht.

Geïnteresseerden kunnen de route (met GPS-coördinaten) scannen via een QR-code of downloaden via www.ranst.be/driekanalenroute. Daar vind je ook de verdeelpunten van de brochure. De vernieuwde route is een initiatief van de themaraad Toerisme in samenwerking met de erfgoedraad Ranst, HK Brucheem en de Brakken.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio