Een van de twee jongeren kon na een klopjacht aan deze woning in Boskant in Vosselaar worden opgepakt. 

Een van de twee jongeren kon na een klopjacht aan deze woning in Boskant in Vosselaar worden opgepakt. © Bart Van den Langenbergh

Tieners moeten werkstraf uitvoeren voor woninginbraken en spookrijden

Vosselaar, Wechelderzande, Retie

Twee Brusselse jongeren die eind oktober 2021 na een klopjacht op de E34 in Vosselaar in de boeien werden geslagen, zijn veroordeeld tot werkstraffen voor twee woninginbraken in Wechelderzande (Lille) en Retie.

De politie van de zone Voorkempen ontdekte op zaterdag 23 oktober 2021 tijdens een controle tegen diefstallen aan Rodendijk in Zoersel een auto die geseind stond. De auto stoof met drie inzittenden onmiddellijk weg over de autosnelweg E34 in de richting van Turnhout. Het voertuig was zelfs een tijdje aan snelheden tussen de 170 en 200 kilometer per uur aan het spookrijden. De inzittenden lieten hun auto achter in de buurt van de snelwegparking van de E34, aan Boskant in Vosselaar. Ze liepen door de bossen in de richting van de woningen op Boskant. De politie kon daar twee van hen arresteren, nadat een bewoner een persoon die naast zijn huis liep in een houdgreep had genomen. De derde inzittende, de eigenlijke bestuurder van de wagen, kon ontkomen.

De twee opgepakte personen, Mohammed D. (19) uit Brussel en Mokthar E.K. (19) uit Jette, kregen van de rechtbank in Turnhout werkstraffen van respectievelijk 140 uur en 80 uur. D. was volgens de rechter betrokken bij twee woninginbraken op de Pulsebaan in Wechelderzande (Lille) en in Retie. Toen hij op de vlucht sloeg, had hij ook twee zwarte handschoenen bij. Volgens de rechter dienden die handschoenen om sporen bij inbraken te voorkomen. E.K. is veroordeeld voor zijn deelname aan een criminele organisatie. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio