Het jaagpad naar Arendonk, hier aan brug 2 in Retie, kreeg een compleet nieuwe asfaltbekleding en is sinds afgelopen weekend weer open. 

Het jaagpad naar Arendonk, hier aan brug 2 in Retie, kreeg een compleet nieuwe asfaltbekleding en is sinds afgelopen weekend weer open. © EMA

Vernieuwd jaagpad langs kanaal na elf maanden opnieuw open

RETIE, ARENDONK

Net geen elf maanden nadat het jaagpad tussen brug 2 in Retie en brug 4 in Arendonk werd afgesloten voor grote renovatiewerken aan de oever, is de populaire kanaalroute afgelopen weekend weer opengegaan. De fietsers zijn uitermate opgetogen over de heropening: “Het nieuwe asfalt bolt perfect”, zeggen ze.

Over een afstand van vijf kilometer werd het jaagpad langs de Turnhoutse Vaart in Retie en Arendonk volledig vernieuwd. De nieuwe asfaltbekleding is het sluitstuk van een grootscheepse renovatie van de kanaaloever. “Tussen brug 2 en brug 4 hebben we de oeververdediging vernieuwd met paal, draad en doek. De werken waren nodig om de kanaalboord voldoende sterk te houden”, zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg.  

Omdat ook het wegdek op de kanaaldijk op vele plaatsen in slechte staat verkeerde en na de oeverwerkzaamheden wellicht nog meer gaten en scheuren zou vertonen, besliste de Vlaamse Waterweg om aansluitend een compleet nieuwe asfaltverharding aan te brengen over de volledige lengte van de werfzone. Voor de vernieuwing van de kade en het jaagpad werd een budget van 1,1 miljoen euro uitgetrokken.

Abdij van Mol-Postel

De route langs het kanaal in Retie en Arendonk is een van de drukste fietsknooppunten in de regio. Bij mooi weer passeren er dagelijks vele honderden fietstoeristen en pendelaars, onder wie ook velen op weg naar de abdij van Mol-Postel. (ema)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio