© Bart Van den Langenbergh

Nederlander (35) krijgt 43 maanden cel voor 75 inbraken in de Kempen

Retie, Turnhout, Herentals, Baarle-Hertog, Arendonk -

De rechtbank in Turnhout heeft Grzegorz N. (35) uit het Nederlandse Arnhem veroordeeld tot een effectieve celstraf van 43 maanden. De man pleegde in totaal 75 feiten van inbraken in garageboxen en bergruimten van appartementsgebouwen in Retie, Turnhout, Herentals, Baarle-Hertog, Arendonk en Lommel.

Bewoners van een appartement in Lommel betrapten de man op 21 augustus 2021 op heterdaad bij een diefstalpoging in een ondergrondse berging. Ze probeerden hem nog tegen te houden, maar hij kon zich losrukken en wegvluchten.

De politie kon enkele straten verder de dader tegenhouden in zijn auto met Pools kenteken. De auto waarmee hij zich verplaatste, stond geseind bij diefstallen in Baarle-Hertog.

De politie trof inbrekersmateriaal aan in zijn wagen. Bij hem thuis vonden ze dan weer een groot aantal gestolen spullen. N. pleegde in totaal 41 inbraken, 31 inbraakpogingen en drie gewone diefstallen in onder meer Retie, Baarle-Hertog, Turnhout, Herentals, Arendonk en Lommel.

Hij sloeg vooral toe in de periode van juli en augustus vorig jaar. Toen hij werd opgepakt, was de Nederlander in het bezit van een hoeveelheid speed. De rechter heeft hem uiteindelijk 43 maanden cel en een boete van 800 euro gegeven. (bvdl)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio