Paul Mariën bij zijn kunstwerk. Rechts dat van Bertro. 

Paul Mariën bij zijn kunstwerk. Rechts dat van Bertro. © Chris Van Rompaey

Kunstwerk maakt reclame voor huifkarrentochten van vzw Donktoeren

Lier -

Vzw Donktoeren is opnieuw met haar huifkarrentochten gestart. Om dat extra in de verf te zetten, plaatste voorzitter Paul Mariën een zelf gecreëerd kunstwerk aan het verenigingslokaal.

Chris Van Rompaey

“Toen in maart 2020 corona toesloeg, was dit ook onprettig nieuws voor onze vereniging. Plotseling was onze agenda leeg en mochten wij hier geen vrienden en buren ontmoeten. Onze vijf paarden stonden werkloos in de weide, de huifkarren bleven in hun berging, de kaartnamiddagen werden stopgezet. Triestig”, zegt Paul Mariën.

“Ik heb toen besloten de vijf oudere paarden op rust te zetten, want hun voedsel kost heel veel geld. Zij brengen nu hun oude dag door in een zeer rustige omgeving. Iets later kon ik in Veurne twee jonge merries kopen, waarvan één drachtig was. Dora werd geboren op 8 april 2020. Even later sloeg echter het noodlot weer toe: de pas aangekochte Donna overleed aan tetanus.”

Paul Mariën en zijn twee merries.

Paul Mariën en zijn twee merries. © Chris Van Rompaey

“Toch lieten we de moed niet zakken en staken we veel energie en tijd in het veulen Dora. Zij trekt nu samen met haar moeder goedgezind de huifwagen. Wij zijn inderdaad eindelijk opnieuw van start gegaan met onze bekende, gemoedelijke tochten. We krijgen meer aanvragen dan ooit, uit heel Vlaanderen. We beschikken nog steeds over twee huifkarren waar in totaal 28 mensen in kunnen.”

Muziek en drank

“In de huifkar speelt muziek en er is drank aan boord. Je kunt kiezen uit drie parcours: door Lier, naar de Kesselse Heide en naar de molen in Boechout waar de molenaar ons gidst. De tochten beginnen om 14u en we zijn terug tegen 17.30u, maar andere formules zijn ook mogelijk. De prijs bedraagt 220 euro per huifkar voor een namiddag.

 

 © Chris Van Rompaey

De huifkarrentochten starten, tenzij anders gewenst, aan het clublokaal van de vzw Donktoeren op het Galgeveld 17 in Lier. Dat kun je niet missen, want er staan twee paarden aan de toegangsweg: het ene werd gemaakt door de Lierse kunstenaar Bertro, het andere heel recent door Paul Mariën. “De voorbije winter zaten we nog in een rustige periode en had ik dus veel vrije tijd. Ik vind het resultaat alvast kunstzinnig en ben er best trots op”, zegt Paul Mariën. (cvr)

www.donktoeren.be

Vzw Donktoeren heeft een eigen weerstation.

Vzw Donktoeren heeft een eigen weerstation. © Chris Van Rompaey

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio