© Bart Van den Langenbergh

Duo betrapt met 110 gram cannabis in auto

Meerhout

De politie betrapte in november 2021 aan het kerkhof in Meerhout een 18-jarige man met 110 gram cannabis in zijn bezit. De jongeman verscheen samen met een kompaan voor de rechtbank in Turnhout.

M.L. (18) liep op 1 november 2021 bij een controle door de politie aan de begraafplaats in Meerhout tegen de lamp. Hij zat in de auto van zijn kompaan J.V.L. (21) en had 110 gram cannabis en een weegschaal bij zich. De bestuurder was ook net een joint aan het rollen toen de inspecteurs op het raampje van zijn auto tikten.

“De politie ontdekte bij een huiszoeking in de kamer van L. ook nog vijf joints en een bedrag van 150 euro in een kluis”, zei openbare aanklager Veerle Van Gorp in de rechtbank in Turnhout. “Hij rookte vroeger dagelijks een joint, maar was dat volgens hemzelf aan het afbouwen. Hij beweerde dat hij als een vorm van groepsaankoop cannabis kocht en die daarna verdeelde onder zijn vrienden. Maar het is niet omdat hij daarbij geen winst maakte, dat dit geen strafbare feiten zijn.”

V.L. moest zich enkel verantwoorden voor het bezit van drugs, L. ook voor het afleveren van cannabis. Beiden riskeren een autonome probatiestraf. “Mijn cliënt is intussen volledig gestopt met het gebruik van cannabis”, zei meester Leen Van Loo namens M.L. De advocate vroeg om een werkstraf op te leggen. Vonnis op 13 juni. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio