Tom Pietermaat. 

Tom Pietermaat. ©  BELGA

Pietermaat en Sanusi (Beerschot) voorlopig niet geneigd om bij te tekenen

Beerschot wil sterkhouders Tom Pietermaat en Ryan Sanusi graag langer aan zich binden. De twee ervaren middenvelders lijken echter niet geneigd om bij te tekenen. Ze voelen te weinig respect bij de onderhandelingen.

kofr

Tom Pietermaat (29) heeft bij Beerschot nog een contract tot 2023, maar beschikt over de befaamde degradatieclausule waardoor hij de club deze zomer gratis kan verlaten. Ryan Sanusi (30) is einde contract en kan dus eveneens transfervrij opgepikt worden. Beerschot wil de twee ervaren middenvelders langer aan zich binden, maar Pietermaat en Sanusi hebben nog steeds geen concreet voorstel gekregen. Ze verwachten er naar verluidt ook niet meer veel van. Daarom hebben ze hun makelaars de opdracht gegeven om de markt af te schuimen. Beerschot weet intussen al ruim twee maanden dat het volgend jaar in 1B zal uitkomen. Voorlopig werd alleen de contractverlenging van Dante Rigo gecommuniceerd.

Pietermaat is een van de publiekslievelingen bij Beerschot. Hij speelt al sinds 2014 op het Kiel en is met ruime voorsprong de langst dienende speler van de club. Hij maakte vier van de vijf promoties mee sinds de doorstart van Beerschot in eerste provinciale. Ryan Sanusi is een jeugdspeler van het oude Germinal Beerschot. Hij keerde drie jaar geleden terug naar de club van zijn hart.

Ryan Sanusi. 

Ryan Sanusi. ©  Isosport

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio