Feestje bij het jonge De Kempen B. In het hol van de leeuw ging het gisteren Kontich kloppen om nadien met de beker te pronken. 

Feestje bij het jonge De Kempen B. In het hol van de leeuw ging het gisteren Kontich kloppen om nadien met de beker te pronken. © GOYVAERTS

Hans Wynants neemt afscheid van De Kempen B met bekerwinst: “Is er een mooiere manier om ergens te vertrekken?”

Op het veld van Kontich heeft De Kempen B gisteren voor een verrassing van formaat gezorgd. De derdeprovincialer ging de eersteprovincialer kloppen met 0-2 en pakte zo de Beker van Antwerpen. Het feestje begon al in de kleedkamer en werd in de bus en bij aankomst in Tielen verdergezet.

Marc Kempen

“Natuurlijk ben ik heel trots”, sprak De Kempen-trainer Gunther Van Gompel na de stunt­zege van zijn ploeg. “Ik vond dat er geen verschil was tussen beide ploegen, ook al spelen we twee reeksen lager. We waren gewoon veel scherper. Onze teamspirit heeft de doorslag gegeven.”

Het was Hans Wynants die in de loop van de eerste helft de score opende. “Misschien had Kontich wat meer balbezit, maar uitgespeelde kansen dwong het niet af. Zelf scoorde ik op counter, dankzij een assist van Simon ­Paesen. Hij zette mij alleen voor de doelman. Ik vond al dat het niet goed vlotte bij Kontich en na die goal werd dat alleen maar erger.”

“De thuisploeg geraakte duidelijk gefrustreerd”, pikte Paesen in. “Ook in de tweede helft ging Kontich niet beter spelen. Wij hielden onze organisatie goed op orde en dwongen de meeste en de beste mogelijkheden af. In de slot van de wedstrijd kon ik op aangeven van Hans Wynants voor de 2-0 zorgen, waarop de boeken helemaal dicht konden. Kontich kon geen vuist meer maken, zodat onze zege niet meer in gevaar kwam. Ik mag wel stellen dat onze winst helemaal verdiend was.”

Voor Wynants was de bekerzege meteen de ideale manier om afscheid te nemen van De Kempen. “Ik klom van de B-ploeg naar de A-ploeg en ben dankbaar voor deze mooie seizoenen. Wat is er mooier dan afscheidnemen met een prijs?”

Volgens Paesen was de beker­zege vooral een triomf van het collectief. “Met spelers, trainers en supporters hebben we een mooie campagne neergezet. Dit is een zege van het geheel, maar vooral van de vriendschap in onze groep. Een groot feest is dan ook op zijn plaats.”

Vastgoed

Jobs in de regio