De Bredabaan, hier onder de brug van de E19, is een bekende controleplaats. 

De Bredabaan, hier onder de brug van de E19, is een bekende controleplaats. © RR

Politie zet ook Wodca-patrouilles in Schijnparklaan en Leo Van Hullebuschstraat.

Schoten -

De politie van Schoten organiseerde zaterdag een Wodca-actie tegen dronken rijden. Op verschillende plaatsen controleerden agenten 304 chauffeurs van wie er achttien (5,9%) een positieve ademtest aflegden. Opvallend: niet alleen op de gebruikelijke invalswegen stonden patrouilles, ook in de residentiële Schijnparklaan en de Leo Van Hullebuschstraat naast de begraafplaats, die door de werken in de Sluizenstaat wel veel meer gebruikt wordt nu.

Alcohol blijft een grote boosdoener in het verkeer. “Daarom zet onze zone steeds in op controles om chauffeurs die gedronken hebben uit het verkeer te halen. Zaterdagavond organiseerde het team verkeer, in samenwerking met het team toezicht en interventie, alcoholcontroles op verschillende plaatsen in Schoten”, aldus waarnemend korpschef Tim De Vos.

In de Schijnparklaan controleerden de politie 49 passanten. Drie chauffeurs legden een positieve ademtest af en één chauffeur ontving een boete voor gsm’en achter het stuur. In de Leo Van Hullebuschstraat legden 166 personen een ademtest af. Daar bliezen zes chauffeurs positief. Twee van hen mochten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen omdat de resultaten zo hoog waren.

5,9% positief

Verder betrapte de politie één chauffeur die reed tijdens zijn rijverbod, werd een chauffeur beboet omdat een kindje niet werd vervoerd in een kinderzitje en was één voertuig niet tijdig naar de keuring geweest. Op de Bredabaan legden 89 chauffeurs een ademtest af en bliezen er negen positief.

In totaal werden 304 alcoholcontroles gedaan waarbij achttien chauffeurs te veel hadden gedronken, zo‘n 5,9 %. “Deze cijfers tonen aan dat alcoholcontroles nog steeds noodzakelijk zijn. Wie met het mooie weer graag een glaasje drinkt, zorgt voor een bob of laat de wagen staan”, benadrukt De Vos. “Tijdens de zomermaanden zullen we zeer vaak op pad zijn voor alcoholcontroles omdat iedereen recht heeft op een verkeersveilig Schoten.” (jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio