Stan Kolen (rechts) is opnieuw voetballer. Na zeven maanden afwezigheid droeg hij zaterdag eindelijk weer het shirt van Dessel. © Mpics

Stan Kolen pakt eerste speelminuten in zeven maanden bij Dessel: “Ik ben blij dat ik mij nog eens heb kunnen tonen”

Dessel moest zaterdagavond in eigen huis het onderspit delven tegen Luik, maar mocht opnieuw met opgeheven hoofd het veld verlaten. Bij de thuisploeg maakte Stan Kolen zijn rentree na een afwezigheid van iets meer dan zeven maanden.

De centrale verdediger viel uit na de vijfde speeldag en moest tot afgelopen zaterdag wachten om opnieuw speelminuten te krijgen. “Dit doet uiteraard heel veel deugd, want mijn afwezigheid heeft veel langer geduurd dan eerst vooropgesteld werd”, zegt Kolen. “Het was best een gecompliceerde blessure. De pees die voor de aanhechting van mijn quadriceps in mijn heup zorgt, was bijna helemaal afgescheurd en dat euvel had flink wat tijd nodig om te herstellen. Ik denk dat ik tevreden mag zijn met mijn match, maar in de tweede helft voelde ik op een bepaald moment dat de benen aan het vollopen waren. Logisch uiteraard, want ik had zelfs met de beloften geen enkele wedstrijd kunnen spelen en dit was toch wel een wedstrijd met best veel intensiteit en een hoog tempo.”

Toen een moegestreden Kolen gewisseld werd voor Cinti, leidde Luik met 2-3, maar eigenlijk had het 3-3 moeten staan. “De ref weigerde om de bal op de stip te leggen toen Peeters onder de voeten werd gelopen. Onbegrijpelijk. Dit was een zuivere strafschop die ons daar onthouden werd. Jammer dat we geen punt konden pakken tegen een sterk Luik, want dat zat er misschien wel in, al moet ik ook toe­geven dat Luik voor de pauze de betere ploeg was. We konden echter met een clean sheet de rust ingaan en in de tweede helft toonden we ons, ondanks onze vele afwezigen, de evenknie. Ik kijk al uit naar de terugwedstrijd van woensdag, want de Luikse supporters maakten er een geweldige sfeer van. Dat zijn omstandigheden waar elke voetballer van houdt.”

Aflopend contract

Kolen zelf heeft voor volgend seizoen geen overeenkomst meer bij Dessel. Hoe ziet zijn toekomst eruit? “Het is logisch dat Dessel, door mijn lange afwezigheid, de boot even afhoudt om mij een nieuw contract aan te bieden. Daarom ben ik blij dat ik mij nu nog eens heb kunnen tonen. Ik voel me goed in Dessel en zou graag volgend seizoen de echte Stan Kolen laten zien”, aldus de centrale verdediger, die zijn jeugdopleiding bij Lommel genoot en vorig seizoen bij Patro Eisden speelde. (rwi)

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL